Den 27-årige har tilstået sin rolle.

En omfattende aktion på baggrund af internationalt politisamarbejde førte sidste år til, at National enhed for Særlig Kriminalitet kunne optrevle et netværk bag indsmugling af store mængder hård narkotika og hash.

En person, der varetog narkotikaorganisationens millioner af kroner i kontanter, har nu fået en lang fængselsstraf.

Det oplyser National enhed for Særlig Kriminalitet (NSK) i en pressemeddelelse.

En 27-årig har som den femte ud af de ti mænd, der den 6. april 2022 blev varetægtsfængslet i forbindelse med en stor, koordineret politiaktion dagen forinden, fået afgjort sin sag.

Det er sket ved Retten i Randers, hvor NSK har fået den 27-årige idømt fængsel i 14 år for sin rolle i en narkotikaorganisation, der har stået bag indsmugling af 157 kilo kokain og 3,4 tons hash.

Tilstod i retten

Den nu dømte mand tilstod over for en dommer, at han i en periode fra efteråret 2019 til foråret 2022 modtog, vekslede og transporterede mindst 53 millioner kroner i kontanter samt et større beløb i udenlandsk valuta som led i narkotikaorganisationens virke.

Narkotikaorganisationen var anført af en 33-årig mand, der i februar blev idømt 17 års fængsel for at være den centrale person bag indsmuglingen af de store mængder narkotika. Dommen sprængte den sædvanlige strafferamme på 16 år for denne type forbrydelse.

Sagen begyndte, da NSK med assistance fra Fyns Politi, Sydøstjyllands Politi, Østjyllands Politi, spansk politi og Skattestyrelsen slog til i en omfattende aktion mod indsmugling af store mængder hård narkotika og hash.

20 adresse ransaget

Under aktionen den 5. april 2022, hvor 20 adresser blev ransaget, beslaglagde politiet omkring ét ton hash samt en mindre mængde hård narkotika, ligesom der blev beslaglagt værdier svarende til omkring seks millioner kroner.

»Det har krævet et omfattende politiarbejde at efterforske og klarlægge denne sag. Retten har fundet det bevist, at den dømte har haft en vigtig og central rolle i håndteringen af millioner af kroner i kontanter, idet han har indsamlet penge fra kunder, vekslet penge og afleveret penge til organisationens leverandører i ind- og udland. Der er tale om en alvorlig sag, og jeg er derfor meget tilfreds med, at der er udmålt en lang fængselsstraf,« siger Lise Hebsgaard, Specialanklager ved NSK.

Retten konfiskerede som følge af dommen 900.000 kroner samt pengetællere og en vakuumpakker brugt til kontanter.

Den 27-årige blev af Retten i Randers udvist af Danmark for bestandigt.

Han har udbedt sig betænkningstid.

jro