Flodbyen Randers P/S sælger området mellem Trangstræde og busterminalen til boligorganisation Møllevænget & Storgaarden.

Nu skal der bygges almene etageboliger ved Trangstræde og busterminalen i midtbyen af Randers. Det er det område hvor der har været parkeringspladser.

Det fortæller Arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S og boligforeningen Møllevænget & Storgaarden i en pressemeddelse.

Byggefeltet har en størrelse på ca. 2.550 kvadratmeter og køberen af byggefeltet er den lokale boligorganisation Møllevænget & Storgaarden, som er en del af det fælles administrationsselskab RandersBolig. RandersBolig administrerer og udlejer almene boliger for syv boligorganisationer, som tilsammen råder over omkring 9.000 lejemål i Randers og omegnskommunerne.

RandersBolig ønsker at opføre 35-40 almene lejeboliger til Møllevænget & Storgaarden – svarende til ca. 3.300 etagemeter. Skitseprojektet for etageboligerne skal nu indgå i et lokalplanforslag, der forventes igangsat af Randers Byråd i løbet af efteråret 2023.
Direktør Kenneth Taylor Hansen fra RandersBolig er glad for købet af byggefeltet og ser frem til at bidrage til udviklingen af Flodbyen Randers.

“Vi har store forventninger til udviklingen af Flodbyen. Der er gode potentialer i netop denne placering tæt på alle oplevelserne i midtbyen, hvor vores kommende lejere også får offentlig transport lige i baghaven. Om få år vil de også have nem adgang til alle de nye aktiviteter og funktioner, der kommer på Bolværksgrunden og Flodlejet ved Gudenåen,” siger Kenneth Taylor Hansen.
Direktør for arealudviklingsselskabet og projektchef i AP Ejendomme, Jesper Kirkelund Plauborg, glæder sig over, at RandersBolig kan se potentialerne i Flodbyen.

“Vi har haft en rigtig god dialog med RandersBolig, der har resulteret i en aftale om købet af det andet byggefelt i Flodbyen Randers på få måneder. Vi er meget glade for, at RandersBolig er en del af Flodbyen, så vi sikrer et mangfoldigt udbud af boligtyper. Vi arbejder nu sammen med kommunen om at nå helt i mål med en lokalplan,” fortæller Jesper Kirkelund Plauborg.

“Vi er med denne købsaftale igen blevet bekræftet i, at Flodbyen er godt på vej til at blive en stor succes, som vil komme hele Randers til gavn. Vi har samtidig fortsat en god dialog med en række andre investorer om de resterende fire byggefelter i etape 1. Derudover er vi som bygherre i AP Ejendomme også godt i gang med udviklingen af vores egne aftalte projekter i etape 1.

Aftalen med boligorganisation Møllevænget & Storgaarden er betinget af den videre lokalplanproces i Randers Kommune og byrådets endelig vedtagelse af lokalplan, udmøntning af kommunal grundkapital samt relevante tilladelser. Udarbejdelsen af lokalplanforslaget forventes igangsat i efteråret 2023.

Arealudviklingsselskabet Flodbyen Randers P/S er et partnerskab mellem Randers Kommune og AP Pensions datterselskab, AP Ejendomme. Selskabet har til formål at realisere de første etaper i udviklingsplanen for Flodbyen. Opgaven består i at understøtte den langsigtede vision for de centrale dele af Randers by samt sælge byggefelter og etablere byrum og friarealer mellem byggefelterne.