Der er masser af ting at foretage sig, hvis du leger turist i Randers og omegn. Hvad med en tur til Randers Fjord eller et besøg på de mange legepladser med ungerne?

De grønne byparker ligger som perler på en snor i Randers. Det giver gode muligheder for en gåtur i det grønne.

Du kunne prøve Vestparken, Doktorparken, tage en tur langs Bækkestien eller langs Gudenåen fra Randers Regnskov mod Fladbro.

På den tidligere kasernes øvelsesområde ligger Nordre Fælled. Her sker efterhånden mange ting. Her er både hundeskov, shelters og masser af stier at vandre på. Og så danner Nordre Fælled rammen om et treårigt kunst- og kulturprojekt med kunst i forening med naturen af både internationalt anerkendte kunstnere og lokale institutioner. Dem kan du opleve på din vej.

Doktorparken er en tur værd. Også i sommerferien. Dronefoto: Kenneth Stoll-Demant

Legepladser med stil

Der er også legepladser, så familien kan lege sammen.

Øster Bjerregravs Aktivitetspark er yderst populær og har velnok Jyllands største skateranlæg.

Legepladsen i Doktorparken er også et hit blandt de mindre børn. Og er du tæt på midtbyen og trænger ungerne til et afbræk i shoppingturen, så er der altid legepladsen på Slotspladsen eller Tronholmparken, tæt på Grenåvej.

Legepladsen i Altananlægget ved Vester Altanvej er mindre kendt men meget benyttet – især af ungerne i kvarteret fra blandt andet Danmarksgade, Hobrovej og Prins Christians Gade.

Den store legeplads i Romalt finder du lige syd for Fridasminde, og er du til tummel og leg i naturen, så ligger Romalt Bakker ikke så langt væk.

Legepladser, bakker og masser af faciliteter gør Øster Bjerregrav Aktivitetspark et besøg værd. Her står Bjarke Havmand Nordentoft foran den store legeplads. Foto: Kian Johansen

Sæler og grejbank

Gudenåen mod vest og Randers Fjord mod øst er en strøm af oplevelser af de helt store.

Der er ruter til både roadtrips, vandre- og cykelture. Randers Fjord og nærmeste opland er certificeret Naturpark.

Her er fjordlandsbyer med spændende historier. Bønderne fra fjordbyerne var i århundreder kendt for hesteopdræt, og der ligger mange smukke gårde fra de dengang rige hestebønder, hvis du lader cyklerne eller bilen trille igennem Tjærby, Vestrup, Albæk og Østrup. I Vestrup er der endda bevaret og restaureret en 250 år gammel gård efter alle kunstens regler med støtte fra Realdania. Den hedder Skjødtgården og rummer i dag 14 almene boliger, alle med charme.

Under det traditionsrige cykelløb Fjordløbet kommer du igennem en del af fjordbyerne. Arkivfoto

På Kyst- og Fjordcentret i Voer forstår de at kombinere læring om naturen og dens luner med underholdning, så alle kan være med.

Et virkelig hit for store som små i familien er at indtage sin frokost, måske eftermiddagskaffen eller saftevandet iført vaders omkring et kaffebord (tømmerflåde) ude i fjorden. Samtidig kommer du helt tæt på livet under vandet.

Vi kan afsløre, at Din Avis sommerkonkurrence handler om kaffe og frokost omkring en tømmerflåde ude i Randers Fjord, iført waders.

Udbyhøj Lystbådehavn og området omkring er ikke blot for sejlere. Her er badestrand, her kan vandres, og man kan nyde den høje himmel med en af Danmarks bedste – og største – is. Her er grejbank til alverdens spændende aktiviteter. Der er vadehavslignende natur med sort sol, sæler, tidevand og en fantastisk solopgang over Kattegat.

På billedet Viola Kjær Rasmussen, dengang halvandet år, der nyder både solen, vandet og sandet. Arkivfoto: Cecilie Bisgaard