Vi har fundet 81 ud af 150 frøer. Nu skal vi finde de sidste 69 ‘Kys Frøen’.

Jagten har været i gang længe og masser af læsere har sendt et billede af en frø ind.

Nu vil vi gerne finde de sidste 69 frøer.

Som du måske husker, så satte Din Avis gang i jagten på at finde de 150 frøer, der for 20 år siden blev placeret rundt om i Randers i forbindelse med et velgørende kunstprojekt.

Det var en grøn frø i Brynhildsparken ved Mariagervej, der satte gang i jagten.

Den nu næsten blinde Phillip, malede som 11-årig en kunstfrø, sammen med sin klasselærer på Hobrovejens Skole, Hanne Gram.

19 år senere vendte han tilbage til Brynhildsparken i Randers og navngav en nymalet frø. Hans tidligere klasselærer genså ved et tilfælde frøen og besluttede sig for at genopfriske den. Og så skulle den da indvies med manér.

SE HVILKE FRØER VI SAVNER ALLERNEDERST I ARTIKLEN

Hvor er frøerne?

Til ejerne af frøerne: send gerne et billede og skriv, hvor frøen befinder sig i dag.

Skriv meget gerne din personlig beretning om, hvordan frøen er landet der, eller hvilken betydning den har for dig. Vi vil bringe udvalgte historier i jagten på alle 150 frøer.

Og til alle andre: send et billede af de frøer, du kender til, og hvor de befinder sig, sammen med dit navn og adresse.

Så forsøger vi at forene alle frøerne igen i Din Avis.

Send til: redaktion.dinavis@lokalavisen.dk.

Forenet Randers

De ’små’ betonfrøer på 700 kilo havde for 20 år siden flere funktioner og vækker stadig minder og varme følelser for de fleste.

For det første forenede projektet randrusianerne. Den gang trængte vi til et løft og det fik vi. Vi stod sammen som aldrig før og frøprojektet skaffede omtale fra nær og fjern.

For det andet, så betød de solgte frøer og en auktion i sensommeren, at der blev doneret penge til blandt andet både Randers Regnskov og WWF – Verdensnaturfonden.

Og for det tredje, så fik vi masser af frøer, der stadig glæder forbipasserende. Vi har ikke tal på alle de beretninger, vi har fået om børn, der har kravlet rundt på den runde frø med de store øjne og om de glade stunder mange har haft – og har – med en frø.

Konfirmation omkring frøen

En frø kan også skabe glæde i flere familier.

For eksempel den kyssende lyserøde frø, der i en dramatisk budrunde blev købt til femårige Louise Kirstine Andersen, der var vild med frøer.

Hendes konfirmation blev holdt i et telt opført omkring den. Efter en ny auktion mange år senere, så landede den i en forhave i Øster Tørslev hos Per Kannegaard, hvor Din Avis sporede den til.

Her genså nu 32-årige Sophie Lundin den frø, hun havde været med til at designe og male som 12-årig, hvor hun vandt en tegnekonkurrence i i Hornbæk Skoles Juniorklub.

Nu leder vi efter de sidste frøer og vi har brug for din hjælp. Vi er sikre på, at vi kender til få af de 69 frøer i forvejen uden at vide det. For flere er blevet malet over og har fået nye farver.

Desuden ved vi, at Randers Regnskov opbevarer deres mange frøer på et magasin. Her står blandt andet Kronprins Henriks frø.

God jagt!

’Kys Frøen’

’Kys Frøen’ var en kunstudstilling i 2003, hvor 54 kunstnere, samt børn, foreninger, virksomheder m.fl. fra Randers og omegn udstillede.

’Frøen’ var betonkugle, delvist formet som hovedet på en frø og med en vægt på cirka 700 kg.

Det var billedhugger John Bredahl fra Randers, der sammen med daværende erhvervschef Gotfred Nissen og turistchef Anne-Mette Knattrup stod bag ideen.

Året før blev der fremstillet ’Jyske heste’ hos Fårup Beton. Det skete i anledning af Randers 700 års købstadsjubilæum i 2002.Og så fulgte de 150 frøskulpturer i 2003, der var et fundraisingsprojekt under Rotary.

Flere kendte har også malet en frø, heriblandt Prins Henrik, Henrik Herold, Poul Thomsen, Monica Ritterband og Niels Due Jensen, daværende Grundfos-direktør.

John Bredahl er oprindeligt uddannet smed, maskinarbejder og maskiningeniør og har tidligere haft sin egen virksomhed, men siden 1995 har han arbejdet som designer og billedhugger.