Lørdag 23. december fejres Parkrun nummer 200 ved Nordre Fælled i Randers.

Nordre Fælled Parkrun markerer en bemærkelsesværdig milepæl med fejringen af deres løb nummer 200.

Hvad der startede som et ønske om at invitere flere ud i den skønne natur omkring Nordre Fælled, har udviklet sig til en ugentlig begivenhed, hvor både løbere og vandreentusiaster på alle niveauer samles. Det skriver Nordre Fælled Parkrun i en pressemeddelelse.

»Min første introduktion til Nordre Fælled var gennem min mand, som kendte til alle de bedste løbesteder i byen,« siger Claire Nielsen, der er medstifter af Nordre Fælled Parkrun sammen med sin mand, Bjarne Stange Nielsen, i pressemeddelelsen.

Idéen om at starte deres eget parkrun var dog en gradvis proces.

Claire Nielsen havde været på en studietur i Hasle Bakker ved Aarhus, hvor hun for første gang hørte om et ugentligt fem kilometer-løb, som var gratis for alle, men det var først senere, da hun snakkede med sin niece i England, at hun blev introduceret til konceptet.

»Så mødte jeg min niece i England, som lige pludselig var begyndt at løbe – mere specifikt til noget, der hed parkrun. Da hun fortalte om det, undrede jeg mig over, om der også var parkrun i Danmark. Og det var der. Et af dem var det ugentlige fem kilometer-løb i Hasle Bakker, som har været i gang siden 2008,« fortæller hun.

Derfra gik det stærkt.

Claire skrev til Parkruns koordinator for de skandinaviske lande og fik en introduktion til den erfarne løbsleder, Henning Lorenzen, fra Brabrand Parkrun.

Hun blev bidt af konceptet og i 2018 deltog hun i sit første parkrun. Senere samme år hev hun sin mand med til parkrun nummer to i Castlebar, Irland.

»Han syntes også, det var spændende, og da vi alligevel løb sammen hver lørdag morgen, tog vi modet til os og begyndte processen med at få tilladelse, frivilligopbakning og fungerende udstyr klar til en opstart af parkrun på Nordre Fælled i Randers,« siger Claire Nielsen.

Nordre Fælled Parkrun blev etableret 2. november 2018 som det ottende parkrun i Danmark.

sra