Med hver sin baggrund i den digitale verden har Lasse Schou Larsen, Jeff Hyldgaard og Kenneth Peetz-Schou netop lanceret den virtuelle platform ”Det Evige Minde”.

»Ensom glæde er kun halv glæde. Ensom sorg er dobbelt sorg.«

Sådan skrev den danske forfatter og digter Grethe Heltberg i midten af 1900-tallet. Mange mennesker i dagens Danmark oplever at skulle bearbejde sorg alene, fordi døden og de efterfølgende svære følelser til en vis grad er tabuiseret.

Drivkraften bag den nye digitale mindeside ”detevigeminde.dk” er et ønske om at gøre en forskel for mennesker i en tid, hvor sorg, savn og gode minder kæmper om pladsen i hjertet, skriver mindesiden i en pressemeddelelse.

»Det kræver ikke mere end få minutter og et par klik på en skærm. Så har man oprettet en digital mindeplads, hvor man kan invitere andre pårørende til at deltage og bidrage med deres minder om den afdøde. Det er ikke meningen, at det skal erstatte det fysiske fællesskab, som mennesker har brug for efter et tab. Men det kan bidrage til sorgbearbejdelsen at give sig selv og andre et let tilgængeligt sted at mindes,« siger 42-årige Lasse Schou Larsen, randrusianer og idémand bag Det Evige Minde.

Lasse Schou Larsen mistede selv sin mor som 25-årig og har siden dengang manglet et sted at samle sine minder. Ifølge iværksætteren kan den digitale mindeside bruges til meget mere end et redskab til sorgbearbejdelse; for eksempel bruger han den selv til at fortælle sine døtre om, hvem deres farmor var.

Sorg og savn er universelt, og derfor mener teamet bag Det Evige Minde, at de virtuelle mindepladser skal være tilgængelige overalt i verden, hvor det digitale liv florerer. Der findes allerede diverse mindesider på forskellige sprog, men Lasse Schou Larsen, Jeff Hyldgaard og Kenneth Peetz-Schou vil gerne tilbyde deres version af produktet til et bredere publikum.

Samtidig med lanceringen af den digitale platform pusler iværksætterne også med tanken om at lave en version af siden specifikt til dem, der gerne vil mindes afdøde kæledyr.