Radikale Venstre i Randers Kommune stiller forslag om, at planlagte brandingproces aflyses. Det tilbageblevne rådighedsbeløb på ca. 2.000.000 kroner anvendes i stedet for til et nyt erhvervssats for Randers, som skal benævnes: ”Fremtidens erhverv er kreative – vejen til nye arbejdspladser.”
“Tiden er løbet fra en Branding proces her i Randers Kommune. Situationen i byrådet gør, at det er spild af penge. Den stemning og omgangstone der er i byrådet lige nu betyder simpelthen, at brandingsprocessen ikke giver kommunen goodwill; resultatet bliver desværre nok det omvendte”, siger Mogens Nyholm.
Han mener at Byrådets gøren og laden den seneste tid simpelthen gør, at det vil være bedst at vente, hvis man ønsker en brandingproces der nytter.
“Gennemføres brandingprocessen i nærmeste fremtid vil offentligheden blot smile, når vi kører frem med vores ”Randersledes kampagne”. Vel og mærke ikke et smil på den gode måde”, siger han.
Radikale Venstre foreslår, at brandingprocessen udskydes til byrådsarbejdet er i bedre gænge.
“Vi opfordrer til at det afsatte beløb (resterende rådighedsbeløb på 2.000.000 kr.) i stedet anvendes på erhvervssats: Fremtidens erhverv er kreative – vejen til nye arbejdspladser”, mener Mogens Nyholm.
“Randers Kommune har i den grad brug for erhvervspolitisk nytænkning. Status lige nu er at antallet af arbejdspladser er stagnerende. Dette ses dels ved antallet af beskæftigede, og dels ved at Randers Kommune kun havde solgt tre-fire erhvervsgrunde fra januar 2015 – oktober 2015. Der er med andre ord brug for handling og nytænkning, hvis Randers kommune skal lykkedes med at komme med på vækstvognen. Flere arbejdspladers er det overordnede mål. Brug pengene på dette sats – det er ikke spild af penge… det vil være særdeles nyttigt”, siger Mogens Nyholm.
Han konkluderer at:
“Branding processen vil ikke skabe en eneste arbejdsplads eller gavne bosætningen i disse tider, til gengæld er der gode markeder og arbejdspladser at hente indenfor kreativ økonomi ved en målrettet indsats. Randers Kommune skal med på den vækst vogn og gå bedre tider i møde”.