Det har været et hårdt forløb at være med i den store bagedyst. Før hvert program skulle der sendes indkøbsliste, opskrift og billeder ind af kagerne, der skulle bages. Men det har været sjovt og det hele værd, siger Micki Cheng fra Randers, der til jul og nytår kan opleves på skærmen igen
 
Egentlig sagde bagning og kager ham ikke rigtig noget. Men alligevel tilmeldte han sig den store bagedyst allerede tilbage i 2013. Men kom dog aldrig med.
“Jeg fik en stor chance for at blive guide i Grækenland. Noget jeg har drømt om hele livet, og jeg kunne simpelthen ikke sige nej til den chance. Tre måneder som guide, det kunne jeg lige overskue at være væk fra min kæreste så det var ideelt for mig. Men så blev jeg desværre også nødt til at melde fra bagedysten”, fortæller Micki Cheng.
Han har dog set programmet hvert år og i 2014 blev han så provokeret af Tobias Hamann, at han meldte sig til igen.
“Jeg forbinder kager med hygge – det er kernen i hyggepakken, synes jeg. Så derfor blev jeg provokeret af, at han absolut skulle proppe blåskimmeloste og andet mærkeligt i kagerne for at gøre dem specielle. Så derfor meldte jeg mig igen. Jeg ville have kagerne tilbage til det oprindelige. Det skal være  så man gerne vil have et stykke mere”, fortæller han og griner.
Han kom til casting og blev udvalgt som en af deltagerne i årets bagedyst.
“Jeg var virkelig i tvivl mange gange, om hvordan jeg skulle gribe det an. En gang stod jeg bare og kigge ud i luften i 45 minutter før jeg endelig tog mig sammen og bagte en virkelig god kage, som dommerne godt kunne lide. Og det er fordi jeg blander de traditionelle smage – den gode gammeldags smagssammensætning. Så min mission lykkedes”, fortæller Micki.
Han ved godt, at hans kager ikke altid sidder lige i skabet med hensyn til udseende.
“Det er jo fordi, jeg aldrig har haft behov for at udsmykke mine kager på den måde. Jeg er altså ligeglad med marcipanblomster og sådan noget. For mig er smagen vigtigst”, siger han.
Han husker programmet, hvor de skulle lave en roulade. Han lavede stort set kun en træstub med marengs, fortæller han og griner, mens de andre kom med chokoladeopsatser og andet overdådigt.
“Jeg tænkte da at nu kunne jeg godt pakke sammen og tage hjem. Men som konkurrencemenneske blev jeg og kæmpede videre”, siger han.
Men han klarede sig jo meget godt i programmerne og kom frem til finalen, hvor han blev nummer tre. Og det var han meget tilfreds med.
“Jeg jeg var virkelig overrasket, netop fordi jeg aldrig rigtig har bagt før. Og så fordi mine kager ikke var de smukkeste, men jeg har jo alligevel lavet noget de kunne lide”, siger han.
 
Kendt fra tv
Med et ændrede Mickis tilværelses sig. Fra før at kunne gå uforstyrret på gaden og til købmanden for at handle, bliver han nu genkendt alle steder.
“Det er spændende og nyt for mig. Men jeg ser det også som en positiv ting. Jeg hører kun godt fra folk omkring mig, og det er jo dejligt, når man selv prøver at være en positiv person”, fortæller Micki Cheng.
Micki er ud af en blandet asiatisk familie. Mor er fra Vietnam og far fra HongKong. Han er konkurrencemenneske, og det var også en af grundende til at han meldte sig til programmet.
Han er den førstefødte på mors side, så der har altid været stillet store krav til ham. Han skulle have en gymnasiel uddannelse, så der var slette miner, da han valgte en handelsuddannelse i stedet for. I dag sidder han på Tulip, hvor han er udlært, og beskæftiger sig med kommunikation. Et vikariat han fik for et par måneder siden.
Da han var barn blev han mobbet, fordi han så anderledes ud. Han var lidt større end de andre børn og han var asiatisk.
“Så jeg var lidt i tvivl om jeg ville gøre mig på tv, for der var da ingen, der gad se på en overvægtig kineser”, tænkte jeg”.
Men det var der og derfor er han også castet til at komme tilbage og være med i endnu en bagedyst.
 
Bager med børn
Micki er typen der er til slowfood og comfort, derfor nyder han efterhånden også at bage efter de gammeldags dyder. Og det håber han også at man kan se i hans kager. Han har service-genet i sig efter familien, der har ejet restauranter i Aalborg, og vil gerne gøre alle tilfredse. Derfor er det også nemt for ham i dette års julebagedyst at give stafetten videre til sin niece, der skal være med til at bage.
“I år skal vi bage med børn, så jeg valgte min niece, som lige er blevet 12 år. Jeg synes det er fedt at kunne give hende denne oplevelse, som der ikke er mange der får. Det har været en stor oplevelse for mig at være med, men jeg har haft min tid, så i programmerne sørger jeg meget for at give staffetten videre til hende, så hun får en uforglemmelig oplevelse”, fortæller Micki.
Micki har været ude til et par arrangementer i kraft af sin deltagelse i bagedysten, og han har et par mere i kalenderen. Hans håb er at kunne udgive en bagebog eller at lave programmer med enten bagning eller madlavning.