Det blev en dramatisk weekend for de lokale i Langå, da skolen pludselig brød i brand.

Citathistorie: TV2 Østjylland

Lørdag morgen fik skolelederen på Langå Skole et ganske ubehageligt opkald fra politiet.

»De sagde, at skolen brænder. Så der tænkte jeg åh nej, og så var det bare afsted, og afsted det gik,« fortæller skoleleder Morten Jakobsen og uddyber:

»Der var massiv ophobning af redningskøretøjer og politi, og jeg skal komme efter dig, men jeg tror, man vil sikre sig helt, når det er en skole.«

Det var også hele to indsatsledere og brandfolk fra fire stationer, der rykkede til skolen, hvor røg kom ud af flere vinduer.

Heldigvis var der ingen elever eller medarbejdere til stede.

»Det er heldigvis kun materielle skader,« siger Morten Jakobsen.

Koster ny sløjdlokale

Men de skader har her to dage efter branden til gengæld også vist sig at være store.

»Vores faglokaler og især sløjdlokalet er meget påvirket. Det er nok 100 procent genopbygning, tror jeg,« fortæller Morten Jakobsen.

Skolelederen ved endnu ikke, hvad genoprettelsen af lokalerne vil komme til at koste.

»Men det er nok mange penge,« siger han.

Skolen ved endnu ikke, hvad der har startet branden.

Der er stadig åbent

Skolen har lige nu åbent som vanligt.

»Vi har åbent for sfo i dag, og så åbner vi almindeligt for skolen efter påske. Det vil ikke komme til at påvirke den almene undervisning, men det er klart, vi kan ikke undervise i de lokaler i den kommende periode, så det skal vi have løst,« siger Morten Jakobsen.

Han forklarer, at skolen har været heldig, fordi den er forholdsvis brandsikker. Branden har derfor været meget koncentreret i de få lokaler.

Brandvæsnet fik styr på branden og forlod stedet lørdag formiddag klokken 10.30. Meldingen om branden kom kort før klokken 7.