I forbindelse med Danmarks Indsamling, der blev sendt fra Værket i Randers lørdag den 4. februar, samlede Nouh Kano 3.249 kroner ind til verdens sårbare børn.

Niårige Nouh Kano, der bor i Jennumparken i Randers, er bidt af at samle penge ind til børn i nød. Det har han været, siden han første gang så en reklame for Børnefonden i fjernsynet og spurgte sin far, hvorfor barnet i reklamen græd.

»Jeg fortalte ham, at barnet græd, fordi det var sultent. Og at det var sultent, fordi dets forældre ikke havde nogen penge. Jeg forklarede så, at for den halvanden krones pant, der er på den cola, han får om fredagen, kunne sådan et barn få mad i én dag. Og siden da har han doneret panten til forskellige indsamlinger hver uge,« siger Nouhs far, Mugisa Kano.

Da Nouh blev opmærksom på Danmarks Indsamlingen gennem Østervangsskolen, hvor han går i anden klasse, var det helt naturligt for ham at støtte verdens sårbare børn gennem indsamlingen. Derfor begyndte han aktivt at samle flasker, der hvor han kunne få fat i dem.

Samtidig oprettede Nouh sin egen indsamling på Danmarks Indsamlingens hjemmeside, hvor han bad venner og familie om at donere penge til indsamlingen i stedet for at give ham fødselsdagsgaver.

»Jeg følte bare, at det var nødvendigt at hjælpe,« siger Nouh Kano.

Det samlede beløb, som Nouh kunne give videre til verdens sårbare børn, blev 3.249 kroner.

»Han bruger meget sjældent sine penge på andet end at give dem til andre, der har mere brug for dem. Vi håber, at Nouh kan motivere andre børn og unge til også at gøre en forskel for andre,« siger Nouhs far, Mugisa Kano.

Siden Danmarks Indsamlingen har Nouh også støttet ofre for jordskælvet i Tyrkiet og Syrien – blandt andet ved at donere sit tøj – og han har ikke planer om at stoppe med at samle ind lige foreløbig.