Gå gennem byens gamle gader og hør fortællinger fra historiske hotspots krydret med musik og fællessang. 

Randrusianerne er vilde med at synge. Det oplevede mange til Syng Randers Rundt i festugen, hvor byens gader og gyder igen i år genlød af fællessang.

Nu kan man genoplive den stemningsfulde oplevelse, når gode folk fra Randers Bibliotek og Randers Stadsarkiv 14. september inviterer på musikalsk byvandring. Her går deltagerne gennem byens gamle gader og hører fortællinger fra historiske hotspots krydret med musik og fællessang. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Det er biblioteksmusikant Peter Elmelund og arkivarerne Mathilde Storvang og Tina Knudsen Jensen, der går eftermiddagsturen gennem byens gader. Den musikalske byvandring begynder ved Kulturhuset, og bevæger sig blandt andet til Slotspladsen, Rådhustorvet og Sct. Mortens Kirke, hvor der alle steder er fortællinger og sang. Turen slutter i Storegade.

»Det er et arrangement, vi ikke har prøvet kræfter med før. På arkivet har vi gennem tiden lavet hundredvis af byvandringer, men selvfølgelig i et klassisk setup uden sang. Vi har på biblioteket og arkivet også stået bag de populære Syng Randers Rundt-arrangementer. Derfor var det lige til højrebenet nu at springe ud i at lave en musikalsk byvandring med lidt længere fortællinger fra Randers,« forklarer arkivar Tina Knudsen Jensen i pressemeddelelsen.

Guider til gode historier

Undervejs på den musikalske byvandring bliver man guidet gennem en fast rute. Fortællingerne ved hvert stop er lidt mere fyldige og detaljerede, end de er til Syng Randers Rundt-arrangementerne.

»Man kan blandt andet glæde sig til at høre fortællinger om klostre og kirkegårde i byen. Vi fortæller også den spektakulære fortælling om flytningen af rådhuset, og vi kommer omkring historien om trafikkens udvikling i den indre by og mange andre spændende emner kredsende om byens særlige steder og lokale nøglepersoner,« fortæller Tina Knudsen Jensen.

Der er entré. Billetter købes på museets hjemmeside.

gs