Kun én af Randers’ nabokommuner slår vi, når det kommer til stigning i lønnen de sidste ti år.

Arbejderbevægelsens Erhvervsråd har lavet en opgørelse over, hvor meget gennemsnitsindkomsten er steget i alle landets kommuner de sidste ti år. I den opgørelse bliver Randers slået af næsten alle nabokommunerne.

I Randers Kommune ligger indkomstfremgangen for de sidste ti år på 18,7 procent. Det faktiske tal er en gennemsnitlig disponibel indkomst på 314.013 kroner i 2023, hvilket altså er knap 19 procent mere end for ti år siden.

I Mariagerfjord Kommune er indkomsten steget med 20,1 procent over de sidste ti år, i Viborg Kommune er det 20,6 procent og i Favrskov Kommune ligger indkomstfremgangen på 23,2 procent.

Den af nabokommunerne, der har oplevet den største fremgang, er Syddjurs Kommune, hvor gennemsnitsindkomsten er steget med 23,6 procent.

Norddjurs Kommune er den eneste nabokommune med en lavere fremgang end Randers. Her er gennemsnitsindkomsten steget 16,4 procent over de sidste ti år.

På landsplan er det Gentofte Kommune, der har haft den største fremgang med 43,2 procent. Brøndby har haft den laveste fremgang i indkomsten med 13,3 procent.

FAKTA: Indkomstfremgang i Randers og omegn de sidste ti år

Syddjurs Kommune: 23,6 procent
Favrskov Kommune: 23,2 procent
Viborg Kommune: 20,6 procent
Mariagerfjord Kommune: 20,1 procent
Randers Kommune: 18,7 procent
Norddjurs Kommune: 16,4 procent

ceb