Nyd en lang række udstillere vise deres bedste håndværk, når der er julemarked på Håndværksmuseet.

Håndværksmuseet sætter en ære i altid at udstille og sælge kvalitetsting på årets julemarked. Sådan er det også i år, hvor både private udstillere og lokale velgørende institutioner sælger lækre håndlavede varer lørdag 9. december. Det skriver Museum Østjylland i en pressemeddelelse.

Sagerne vil vække glæde som julegave, kalendergave, værtindegave eller måske som en lille forkælelse til en selv.

»Jeg synes, at de varer, der er til salg i boderne på museet, bliver finere år for år,« siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen i pressemeddelelsen.

I år er totalt fyldt op af salgsboder i det gamle pakhus, hvor Håndværksmuseet har til huse.

»Vi har desværre også været nødt til at sige nej til flere, der ønskede at have en salgsbod hos os i år, da der ikke er mere plads. Så, vi melder fuldt hus på boder og lækre varer i år. Der bliver noget at kigge på,« siger hun.

Håndværksmuseets hyggelige gamle værksteder, skæve trægulve og synlige bjælker danner denne lørdag rammen om julemarkedet. Glæd dig til at se kompliceret håndstrik, flotte fugle lavet af drivtømmer, drejede træskåle, byens bedste honning, smykker i flere stilarter og meget mere.

Ingen skal gå lækkersultne rundt på julemarkedet, så der er mulighed for at købe søde lækkerbiskner i museets reception.

Kreative børn og andre, der har lyst, kan denne dag som noget helt nyt også lave et lille metal-juletræ ved museets hygge-bord. Med hænderne skal børnene bøje og sammensætte kobbertråd med lærketræ, så det bliver til den smukkeste julepynt.

Efter handel i boderne, hyggemad og børne-krea kan den sidste energi bruges på Håndværksmuseets tombola, hvor du kan vinde forskellige håndlavede sager. Mange af husets frivillige håndværkere har nemlig gennem hele året lavet fine ting, som de nu udlodder som gevinster.

sra