Skuespiller Joonas Suotamo, som i en række Star Wars-film spiller rollen som Chewbacca, bliver det helt store trækplaster ved årets Sci-Fi-Con i Arena Randers.

Når Danmarks største science fiction-messe afholdes for tiende gang i Randers 13. april, bliver det med et brag af et jubilæumsprogram, skriver Randers Event i en pressemeddelelse.

Her vil Joonas Suotamo blandt andet holde foredrag om sin rolle som Chewbacca – det kloge, stærke og meget loyale pelsdyr af racen Wookie. Star Wars-skuespilleren vil desuden være på messen for at lave autografer til de mange fans.

Kontrakten med en af de største stjerneskuespillere fra de nyere Star Wars-film er kommet i hus med økonomisk støtte fra Randers Event.

»Chewbacca er en af de meste ikoniske Star Wars-helte overhovedet, derfor er det også stort for både Randers og alle Star Wars-fans, at han nu kan opleves på Sci-Fi-Con,« siger Mette Bertelsen, eventchef for Randers Event.

Overtog rollen

Joonas Suotamo spillede første gang Chewbacca i filmen ”The Force Awakens” i 2005, hvor han overtog rollen fra den nu afdøde Peter Mayhew.

Joonas fortsatte herefter rollen i de fire efterfølgende film ”The Last Jedi”, ”The Rise of Skywalker” og ”Solo”. Før han gik ind i filmens verden, var Joonas basketballspiller på det finske landshold.

Når Joonas Suotamo holder foredrag, bliver han ikke alene på scenen. Sci-Fi-Con har også indgået en aftale med manden bag den populære robot BB8, Brian Herring.

Lørdag 13. april kan de to herrer opleves i et kombineret foredrag og en omgang ”Questions and Answers”. Det vil sige, at det også bliver muligt at stille spørgsmål til de to stjernegæster.

»BB8 og Chewbacca er uden tvivl to af de mest genkendelige og populære figurer i Star Wars-universet. Der er derfor mere end god grund til at gælde sig til 10-års jubilæet«, siger arrangør af SCI-FI-CON, Benny Ray.

Stort jubilæumsprogram

Attraktionerne er som i de tidligere år mange. Udover Joonas Suotamo og Brian Herring vil adskillige spændende personligheder fra Star Wars-filmene besøger messen. Her i blandt Femi Taylor – kendt for rollen som Oola – og Clem So, der også har medvirket i et utal af Marvel-film.

Dertil kan man møde en perlerække af danske foredragsholdere og ikoner inden for science fiction, fantasy og horror: Wikke & Rasmussen, Gunnar Wille, Jonas Schmidt, Nicolas Barbano, Marvel Morten, Peder Pedersen, Jacob Krogsøe og Michael Linden-Vørnle fra DTU.

Der vil som altid også være mulighed for at få handlet Star Wars-merchandise. Arena Randers vil være fyldt med stande, og hallens cafeteria vil naturligvis byde på Star Wars-specialiteter i bedste Mos Eisley Cantina-stil. Omkring 100 udklædte stormtroopere og jedi-riddere vil også være til stede under hele messen.

»I anledningen af jubilæet kan der opleves langt flere stande og foredragsholdere end tidligere. Det vil uden tvivl kunne ses på antallet af gæster. Faktisk tror jeg, at vi kan slå den tidligere rekord på 5.000 gæster med dette års stærke program,« slutter Benny Ray.