Selvom du stadig går i folkeskolen kan du alligevel godt starte din egen virksomhed. det er der allerede flere unge der har gjort, men der er plads til endnu flere Projekt Selvstændig er et projekt, der hjælper helt unge iværksættere med at virkeliggøre deres virksomhedsidé gennem en række workshops. Så hvis man går i 7.-9. klasse og overvejer at starte sin egen virksomhed, så er Projektet selvstændig måske noget. Projektet er skabt i et samarbejde mellem Erhverv Randers, Ungdommens Uddannelsesvejledning Randers og Jyske Bank. Nogle af de ting man går ind og arbejder med i projektet er for eksempel forretningsplan, kundeværdi og prismodel, og det er der foreløbigt 10 piger og drenge, som ikke har kunnet sige nej til.
Mange gode ting De unge arbejder med alt fra lysestager og fødselsdagskort til hundepasning og brugte computerspil, og de håber alle, at de en dag kan leve af deres idé. “Det er super fedt, at de helt unge også er med på idéen om at blive selvstændige og skabe deres egen virksomhed, for det skal være lysten, der driver værket” siger Erhvervskonsulent Vedran Mesovic fra Erhverv Randers.
Han påpeger samtidigt, at man som deltager ikke på nogen måde skal føle sig presset til at udvikle en succesfuld virksomhed i løber af forløbet. Det er en læringsproces og det vigtigste er, at de unge får noget med sig fra forløbet. 
Fremtiden Projekt Selvstændig har eksisteret her i Randers i tre år, og det består af en række workshops i løbet af et skoleår. Deltagerne har derudover mulighed for individuel sparring, hvor de kan få vejledning om deres specifikke idé eller virksomhed. Er man selv eller skulle man kende et ungt menneske, der gerne vil starte sin egen virksomhed, så kan man melde sig til hos Erhverv Randers.