60 elever fra skoler i hele landet kom til Randers for at deltage i matematikcamp.

Forberedelsesskolen i Randers var for nylig vært for TalentCampDK’s matematikcamp, hvor over 60 elever fra hele landet deltog. Det skriver TalentCampDK i en pressemeddelelse.

Efter skolens egne elever gik hjem, ankom de talenfulde matematikere fra 7. klasse klar til en spændende og lærerig oplevelse. Dog var det ikke alle elever fra Forberedelsesskolen, som tog hjem. Blandt de 62 deltagere har to af dem deres daglige gang på værtsskolen.

Under campen arbejdede eleverne med avancerede aspekter af kombinatorik, hvor de lærte om komplicerede tællemetoder, binomialkoefficienter og mængdelære.

På TalentCamp får eleverne mulighed for at blive introduceret til matematik, som de ellers først ville se på gymnasiet eller universitetet.

Der blev også plads til en udflugt for TalentCamp-deltagerne. Udflugten gik til Randers Regnskov, hvor de oplevede en verden fyldt med eksotiske dyr og planter. Efterfølgende havde underviserne arrangeret et posteløb, hvor eleverne kom vidt omkring i Randers by.

Ud over komplicerede tællemetoder, binomialkoefficienter og mængdelære var der også tid til et besøg i Randers Regnskov og et møde med regnskovens eksotiske dyr. Pressefoto

sra