Allerede fredag forventes det at Gl. Århusvej er fri. Det fejres med pølser og sodavand.

Fredag 3. maj forventer Randers Kommunes entreprenører at grave igennem jordskreddet ved Nordic Waste. Det er en milepæl, der bliver fejret med pølser og sodavand, oplyser Randers Kommune.

Dronevideo: Kenneth Stoll-Demant

I tæt på 14 dage har Randers Kommune foretaget prøveafgravning i jordskredet ved Nordic Waste. Det foregår langs Gl. Århusvej i en bane på ca. 8 meter i bredden og fra syd mod nord. I alt cirka 150 meter.

Randers Byråd og borgere fra Ølst inviteres til at overvære milepælen, som også bliver fejret af entreprenører og medarbejdere på skadestedet med en pølsevogn og sodavand.

Efter rådgivning fra eksperter fra både COWI og GEUS gik Randers Kommune i gang med prøveafgravning i i uge 16. Efter få dage blev det nødvendigt at stoppe afgravningen på grund af store mængder regn. Afgravningen blev genoptaget mandag 29. april og forventes færdig fredag 3. maj.

Det er første skridt i processen med at fjerne den jord, som ligger forrest i skredet og løber ud over Gl. Århusvej.

Den bortgravede jord er midlertidigt placeret på Nordic Wastes arealer, den præcise placering er udvalgt efter geotekniske undersøgelser.

Under afgravningen blev der indlagt pauser hver 4. time til geoteknisk tilsyn og der er udlagt 15 bøjer rundt omkring i området, der har til formål at måle eventuelle bevægelser. Der er også løbende overvågning af området med droner.

Video: Kian Johansen