Hør Morten Hausborg fortælle om sine store oplevelser på sidelinjen.

Han mestrer kunsten at male med ord og formidle følelser fra uendelig lykkerus til dyb fortvivlelse.

Den kendte sportsjournalist, studievært og kommentator Morten Hausborg, der kommer fra Randers, gæster nu Kulturhuset, hvor han i et humoristisk foredrag vil underholde med fortællinger om sine 30 begivenhedsrige år bag en mikrofon.

Det skriver Museum Østjylland i en pressemeddelelse.

Som sportsjournalist, studievært og kommentator på mere end 1.000 superligakampe har Morten Hausborg ord for hver en følelse, pragtpræstation eller sportslig nedsmeltning, man kan forestille sig.

»Vi glæder os rigtig meget til at byde Morten velkommen i Kulturhuset, for han har simpelthen sådan en vild energi. Jeg ved ikke ret meget om sport, men jeg ved, at Morten er en virkelig god formidler, og jeg er overbevist om, at det er han, fordi han har stor kærlighed til sit stof,« siger museumsinspektør Lisette Berg Andersen.

Morten Hausborg var stemmen bag alle danskeres følelser, da Lotte Friis i 2009 på imponerende vis vandt verdensmesterskabet på svømmedistancen 800 meter fri.

Han er selv tidligere elitesvømmer, og i årene 1976 til 1982 vandt han flere danske mesterskaber, mens han svømmede for den lokale Randers-klub Neptun.

Med sine 30 år som sportsjournalist er der historier nok at vælge i mellem, når Morten Hausborg går på scenen og fortæller. Også i radioprogrammet Liga på P4 deler han ugentligt ud af de største og mest spektakulære sportsbegivenheder fra den store verden.

Det er onsdag 25. oktober, at du kan opleve foredraget. Billetter kan købes på museets hjemmeside.

sra