Regionsdirektør og lægefaglig koncerndirektør har opsagt deres stillinger.

To direktører på Aarhus Universitetshospital har fået en fyreseddel efter kræftskandalen på hospitalet, hvor DR afslørede, at hundredvis af patienter har måttet vente for længe på behandling hos mave- tarmkirurgisk afdeling.

Nu får sagen også konsekvenser for topledelsen i Region Midtjylland.

Regionsdirektør Pernille Blach Hansen og lægefaglig koncerndirektør Helene Probst har nemlig har nemlig begge sagt deres stilling op.

Pernille Blach Hansen kalder på sin Linkedin-profil opsigelsen for et »sporskifte« og en »strategisk pause« efter fire og et halvt »hæsblæsende år«.

Hun begrunder ikke opsigelsen med kræftskandalen.

Alvorlige fejl og presset sundhedsvæsen

Det gør til gengæld Helen Probst på hendes Linkedin-profil.

»Sagen om maksimale ventetider handler om alvorlige fejl. Men den handler også om et presset sundhedsvæsen. Den handler om, hvad der sker, når økonomi, ressourcer og professionelt overskud ikke længere hænger sammen,« skriver hun og fortsætter:

»Når der ikke er en tilstrækkelig grad af tillid til hinanden, og når fokus er på at gå efter fejl med henblik på sanktion, så får det meget vanskelige kår. Det lammer systemet. Ingen tør mene noget nyt, tage ansvar eller træffe beslutninger.«

Helene Probst håber, at hendes tidligere kollegaer i fredstid vil reflektere over, hvordan man håndterer sager, hvor der sker fejl.

I en pressemeddelelse fra Region Midtjylland beklager regionsrådsformand Anders Kühnau (S) opsigelserne.

»Jeg er ked af begge opsigelser. Der er tale om to kompetente og vidende ledere. Jeg vil nu drøfte situationen med Forretningsudvalget, herunder konstituering og opslag af de to ledige stillinger.«

ddp