Fra 100 til næsten 350 deltagere til ”Fussingø Trail”

Traditionen tro blev der igen løbet Trailløb i Fussingø mellem jul og nytår.
Årstiden gør, at løbet og ikke mindst underlaget er forskelligt fra år til år. Den lune årstid og megen nedbør inden start gjorde, at underlaget denne gang bestod af masser af vandpytter krydret med tonsvis af mudder.
Løbet, der blev afviklet for fjerde år i træk, har udviklet sig til en rigtig juleklassiker, der tiltrækker nogle af landets bedste trail- og orienteringsløbere. Populariteten har betydet, at løbet er vokset fra 100 deltagere i 2012 til næsten 350 i december 2015. Allerede i november måtte arrangørerne melde udsolgt.
Også resultatmæssigt blev det en randrusiansk succes, idet to kvinder fra Randers vandt deres klasser – Charlotte Engelsfelt på den korte distance én omgang på 17.5 km, mens Tina Gerster Nygaard var helt suveræn på den lange tur over 52.5 km.
Allerede fra morgenstunden emmede området af forventningsfulde løbere, der gjorde sig klar til to eller tre runder på den afmærkede 17,5 km rundstrækning med start og mål var Naturskolen ved Fussingø Slot.
Trods det våde og tunge underlag blev der lagt ud i et drabeligt tempo, og en håndfuld løbere, bl.a. den senere vinder Andreas Hougaard Boesen, OK Roskilde (Team Danmark-eliteatlet og på landsholdet i orienteringsløb) skabte hurtigt hul til forfølgerne. På anden omgang satte Andreas de andre på plads, og da han passerede målstregen, havde han kun brugt 2.34 timer (løbsrekord) for mellemdistancen, to omgange, og var hele otte minutter foran nærmeste konkurrent.
Også hos damerne kom en orienteringsløber først over målstregen. Anna Grundlund Movin, Silkeborg OK kom ind i 3.20 timer – 10 minutter før nr. to.
Den “korte” rute fik en lokal vinder, idet Charlotte Engelsfelt spurtede ind i tiden 1.38. Hun var tre minutter hurtigere end Lotte Due, Rønde.
Hos mændene blev der løbet stærkt, og Claus Hallingdal Bloch, Team Salomon, kom ind i 1.15 – en rigtig flot tid det mudrede underlag taget i betragtning. Den forsvarende mester Søren Rasmussen fra Viborg var så uheldig, at en gammel skade brød op, så han måtte “tøffe” i mål i en beskeden tid langt fra det forventede.
Også på den lange distance kom en lokal kvinde først over målstregen, idet Tina Gerster Nygaard efter 6.44 timer rundt i den flotte efterårsskov rundede de 52.5 km. Hun var suveræn og i mål hele 26 minutter foran nr. to, århusianske Stine Jakobsen.
Hos mændene var det spændende. Kenneth Jepsen fra Nyborg første suverænt de første to omgange, men Jannik Vester Henriksen, Viborg, havde timet og disponeret sit løb helt perfekt, og cirka 10 km før slut indhentede han Kenneth Jepsen og vandt. I mål var der kun 45 sekunder mellem de to – ikke meget efter 5.04 timer i sporet.
”Alt i alt en perfekt dag, hvor vi heldigvis også slap for alvorlige skader. Lidt blodige knæ og ømme ankler efter styrt var, hvad det kunne blive til,” lød det efter succes’en fra de tilfredse arrangører.