Rundt i verden findes utallige pilgrimsruter, og i de senere år er pilgrimsvandring næsten blevet en mode. Sct. Mortens Højskoleforening har inviteret Elisabeth Lidell til at fortælle, om hvordan en sådan vandring kan påvirke mennesker
De seneste år har mange – også danske protestanter – grebet pilgrimsstaven. Pilgrimsvandring, bønsvandring, bibelvandring, temavandring og kirkegang handler om at søge efter rødder, identitet og sammenhæng. Men det handler også omopbrud fra tidens materialisme og selvoptagethed og om søgen efter helt andre værdier: Fællesskab med Gud, med hinanden og med skaberværket.
Man kan også pilgrimsvandre uden at have et direkte religiøst sigte. Den kendte kunstner Erik A. Frandsen med opvækst i Randers har for nylig udgivet bogen: Via Francigena. Hvor der fortælles i billeder og ord om en 1000 km lang pilgrimsvandring med endestation i Rom sammen med digteren Thomas Boberg. Udgangspunktet er ikke religiøst, men alligevel sniger der sig undervejs nogle spirituelle oplevelser ind.
Pilgrimsvandring kan hos nogle bidrage til at rense sjæl og sind.
Elisabeth Lidell er pilgrimspræst i Aarhus Stift, hun vil hjælpe tilhørene til at forstå pilgrimsfærdens natur og om pilgrimsvandring i vor tid.