Langt de fleste børn går inden skolealderen i et dagtilbud, og kvaliteten i dagtilbuddene og samarbejdet mellem personale og forældre har stor betydning for børnenes læring, trivsel og udvikling. Randers Kommune undersøger derfor nu i samarbejde med Epinion forældrenes tilfredshed med deres børns dagtilbud.
”Vi arbejder hele tiden på at udvikle dagtilbuddene i Randers Kommune og gøre dem endnu bedre. Derfor er det vigtigt for os at få feedback fra forældrene – både i dagligdagen, men også via brugertilfredsheds-undersøgelser, hvor vi har mulighed for at få et samlet billede af forældrenes tilfredshed”, siger børnechef Dorte Brøns.
Via et spørgeskema har forældrene mulighed for at tilkendegive deres oplevelse af personalets pædagogiske indsats, samarbejdet med personalet, de fysiske rammer samt fleksibilitet og valgmuligheder i forhold til institutionsplads.
Den seneste undersøgelse af forældrenes tilfredshed blev gennemført i 2014, hvor hele 89 procent af forældrene samlet set var tilfredse med deres dagtilbud. Undersøgelsen havde en svarprocent på 51 procent.
”Det betyder meget for os, at vi får mange besvarelser ind fra forældrene. Det er klart, at jo flere forældre, vi får tilbagemeldinger fra, jo bedre kan dagtilbuddene bruge resultaterne af undersøgelsen. Jeg håber derfor, at så mange forældre som muligt vil gå ind og bruge 5-10 minutter på at deltage i undersøgelsen”, siger børnechef Dorte Brøns.
 
Tjek din digitale post for at deltage i undersøgelsen
Alle forældre med børn i et kommunalt dagtilbud i Randers Kommune har via digital post modtaget et link og en kode til undersøgelsen. Deltagelse i undersøgelsen kan ske frem til 16. november.
Som ekstra opmuntring til at deltage i undersøgelsen kommer alle børn i den institution, der får den højeste besvarelsesprocent, på en spændende oplevelsestur til Randers Naturcenter. Institutionerne på de næste fem pladser får hver en iPad til fælles fornøjelse blandt børnene.