I Dronningborg-lejren var der store smil efter 2-1-sejr i sidste runde over Vorup FB. De tre point sikrede DB endnu en sæson i Jyllandsserien og – hvis man ser bort fra Randers FC-spillere i Freja-tøj og -navn i DS – status af højest rangerende moderklub i Randers FC, idet nederlaget blev dyrt for Vorup FB, der efter nytår er  i serie 1 – og må se andetholdet sendt retur til serie 3 efter blot en enkelt halvsæson i serie 2.
Noget af et dyk for folkene på ”Højen”, som Ulvehøj kaldes i lokalområdet. For de sportslige planer hedder plads i Danmarksserien.
Undervejs i 2016 har man skiftet træner, idet Lars Lundkvist stoppede, tog spillere med sig og overlod roret til Mads Iversen, der blev assisteret af storebror Jan, der samtidig var træner i Randers KFUM.
Mads havde ikke drømt om at skulle ende som nedrykker.
”Nej, den nedrykning havde jeg ikke lige set komme. Jo, den gør ondt. Men det var ikke nederlaget til DB, der kostede nedrykninger. Derimod blev det afgørende og dyrt, at vi dummede os mod den anden nedrykker Hasle,” sagde Mads Iversen efter et lokalopgør, hvor Vorup var foran på straffesparksscoring ved Kim Jacobsen, men efterfølgende løb ind i fire gule kort, mens DB’erne slap for undertalsperioder, og på to scoringer af Anders Bay forlængede DB så opholdet i Jyllandsserien.
Nu ser Mads Iversen fremad.
”Nu skal vi til at bygge op helt fra bunden. Både materiale, faciliteter og forholdene er til meget mere end serie 1. Spillerne har det forrygende og skal vel stort set kun selv medbringe underbukser,” siger Mads Iversen med vanlig lune.
Degraderingen til serie 1 og sidestillet status med bl.a. Kristrup – og kun en række højere end Hornbæk og Helsted – kan få konsekvenser.
”Vi skal havde fundet forstærkninger til foråret. Men nu har vi en dårligere vare at sælge og må imødese, at det bliver sværere at trække fok til,” siger Mads Iversen, der går efter tilbagevenden til JS i første forsøg.
”Jo, vi skal op. Og påtager os gerne favoritrollen. Men det er absolut ingen selvfølge, at vi kommer tilbage med det samme. Men det er målet. En klub som Vorup med alle de gode forhold skal mere end serie 1,” siger Iversen, der forventer, at alle i truppen fortsætter i foråret, hvor man skal på træningslejr i Malaga.