Køer springer ud – så tæt på Randers by du kan komme.

Torsdag 2. maj sætter Randers Naturpleje- og Kogræsserforening deres økologiske kreaturer på græs, skriver foreningen i en pressemeddelelse.

Kreaturerne kommer til at boltre sig på det kommunale areal lige før Boldsen på modsatte side af Toldbodgade, og alle er velkomne til at overvære begivenheden.

Har du lyst til at være med til at udføre naturpleje, passe kreaturer, få økologisk naturplejekød af høj kvalitet og god dyrevelfærd, så kan du også høre mere om idèen og stille spørgsmål, skriver foreningen i pressemeddelelsen.

Kreaturerne tilses hver dag på skift af medlemmerne, der tjekker, om der er strøm på hegnet, om vandet er ok, og om kreaturerne har det godt.

Kreaturerne er ikke en belastning for klimaet, da de udfører en vigtig naturpleje ved at afgræsse et grønt areal, som ellers ville ende i krat og senere i skov. De bevarer engarealet med dens plante-, dyre- og fugleliv. Biodiversiteten er øget med flere vilde planter og dyr. For eksempel er landsvalen kommet tilbage, da kokagerne og de vilde blomster har givet flere insekter.

Medlemmerne har mulighed for at købe kød fra kreaturerne, men man kan også være medlem uden at købe kød.