Byggeriet ligger ved indgangen til det nye havneområde i Randers og forventes at stå færdigt i foråret. 

Nu hvor betonelementerne til alle fem etager er monteret, bygningen er rejst, og taget er lukket, var tiden kommet til at holde rejsegilde på Vandmiljø Randers’ nye domicil.

Det var med entreprenøren og håndværkerne i fokus, at Vandmiljø Randers inviterede til rejsegilde på byggepladsen på Ny Havnevej i Randers.

»Det går rigtig godt fremad med domicilet, og håndværkerne udfører et rigtig godt stykke arbejde. Det vil vi gerne takke dem for, og derfor holder vi rejsegilde i dag. Nu hvor bygningen er rejst, og vinduerne er ved at blive sat i, kan vi for alvor begynde at se visionen komme til live herude,« siger Vandmiljø Randers’ direktør Peter Christensen i en pressemeddelelse.

Dagen blev markeret med taler, servering fra den klassiske pølsevogn og med mulighed for at gå en tur inde i den nye bygning. Selvom domicilet stadig fremstår i rå beton, kunne man godt få en fornemmelse af etagerne og ikke mindst nyde udsigten over det nye havneområde.

Her ses tegningen af Vandmiljø Randers nye domicil, der også bliver havnekontor og desuden skal huse Forsyningsservice samt Beredskab og Sikkerhed. Foto: Vandmiljø Randers

Nedsiver regnvand

Omdrejningspunktet for byggeriet har fra starten været bæredygtighed og klimatilpasning.

»Gennem hele processen har der været fokus på ”fra vugge til grav”-vurderinger af byggematerialer, genbrug og klimatilpasning af grundens udearealer. Blandt andet vil vi nedsive al regnvand lokalt på grunden, og til det vil vi bruge forskellige løsninger, som enhver husejer kan lave derhjemme,« fortæller Peter Christensen, der håber, at omgivelserne vil inspirere domicilets besøgende til at etablere forskellige regnvandsløsninger på egen grund.

Men før udenomsarealerne står for tur, skal den grå bygning have lidt farve.

»Nu rykker byggeriet ind i den næste fase. I næste uge begynder vi at mure facaderne, og så skal vi i gang inden for,« siger Mads Olsson, der er projektchef i MT Højgaard.