Tilfredshed over en udmærket festuge er førstehåndsindtrykket hos Tante Olga og Eventsekretariatet.

Der er en god, tilfreds stemning blandt både koncertstedet Tante Olga og Randers Eventsekretariat over dette års festuge.

»Vi er godt tilfredse. Omsætningsmæssigt slår vi ikke sidste års Corona-festuge. Jeg tror vi lander 10 procent under i omsætning, men sidste år var der nærmest fransk sensommervejr alle dage. Her var der regn de to lørdage. Men vi har skabt en fest ud over alle grænser. Målt på de skulderklap og den fest vi skabte ved parkeringspladsen foran Tante Olga, så har det været en rigtig god festuge,« siger Leif Bressum, der har været værtshusholder i over 35 år.

De seneste par år har han afholdt gratis koncerter, hvor sponsorer har betalt for musikken og ifølge ham, er det vejen at gå fremover.

»Men jo kun hvis sponsorerne er med på det igen. Vi kunne ikke gøre det uden dem.«

Benådet af godt vejr

»Vi var benådet af godt vejr. Undtaget de to lørdage. Meldingerne fra vores arrangører er overordnet set kun positive og her i sekretariatet er vi i det overordnede billede godt tilfredse med afviklingen i år,« siger eventchef, Mette Bertelsen, hvis sekretariat har stået for at koordinere og planlægge festugen.

»Vores indtryk er, at flere har taget festugen til sig, efter sidste års brag af en festuge, lige efter corona-nedlukningen. Det har måske været den kickstart, der har været brug for,« mener Mette Bertelsen.

Et kritikpunkt kunne være, at der har manglet større fester for de unge. I år har ingen haft mod på at lave en større fest på Justesens Plæne, og sidste års underskud har nok ikke gjort den plan nemmere fremover. Heller ikke det faktum, at plænen snart omdannes med diger og en helt anden indretning.

»Vi havde gadefesten på Østervold den første fredag og Carl Emil Petersen og Ida Laurberg om torsdagen, men indrømmet, så kunne vi nok godtr have brugt lidt mere til de unge. Til gengæld havde vi en masse mindre arrangementer under hele festugen,« siger Mette Bertelsen.