Licenscykelryttere fra hele Danmark og sågar Europa er for 12. gang på vej til Randers Bike Week for at køre cykelløb i Randers’ natur.

Flere end 500 licenscykelryttere fra Danmark og Europa mødes til det årlige Randers Bike Week, der er et af de største af sin slags i Europa. Rytterne håber formentlig på at gøre Tour de France-vinderen Jonas Vingegaard kunsten efter – han tog nemlig en af sine første sejre i Randers Bike Week, da han var yngre.

Løbet, der arrangeres af Randers Cykleklub af 1910 og cykelentusiasten Bjarne Olsen, samler hvert år et stort antal ryttere og tilskuere til en weekend fyldt med spænding og adrenalinfyldte cykelløb.

Det oplyses i en pressemeddelelse, at løbet finder sted 3. til 6. august og byder på ruter, der tester rytternes kunnen og udholdenhed. Det hele skydes i gang med en enkeltstart på en 5,3 kilometer lang rundstrækning ved Sdr. Borup, hvor de mindste kører en omgang, mens de ældste tager to omgange i kampen mod uret.

Højdepunktet er fjerde og sidste etape – et udfordrende bjergløb, som arrangørerne kalder etapen. Det foregår ved Fussing Sø og på vejene omkring Læsten Bakker. Rytterne skal her forcere en 15,6 kilometer lang rute.

»Jeg ved godt, vi ikke har de højeste bjerge, men jeg forventer, at rytterne giver den så meget gas, at Læsten Bakker kommer til at føles som bjerge. Det er helt sikkert ikke nogen let rute,« siger Bjarne Olsen.

Veje omkring løbsruterne bliver spærret af for almindelig trafik, hvilket giver rytterne mulighed for at fokusere på løbet uden forstyrrelser. Kun beboere vil have adgang til ruterne i løbsretning, så sikkerheden for både ryttere og tilskuere er prioriteret.

Randers Bike Week tiltrækker ikke kun lokale ryttere, der kommer også deltagere fra hele Danmark og Europa. Løbet har tidligere tiltrukket talenter som Jonas Vingegaard, der vandt en etape i B-klassen i 2015, men også Anthon Charmig, der netop har kørt sit første Tour de France, Emil Vinjebo og Mads Würtz Schmidt har blandt andre kørt med.

»Jeg forventer, at der igen i år kommer over 500 licensryttere, og at Randers Bike Week vil bidrage til byens energi og interesse for cykling. Det er et enestående løb, der samler ryttere fra forskellige klasser og aldersgrupper, hvilket gør det til en unik begivenhed for Randers – og faktisk i hele Europa,« siger Bjarne Olsen.