Af Kian Johansen, redaktør Din Avis

I onsdags ”vandt” Torben Hansen igen titlen som socialdemokratiets borgmesterkandidat til næste års kommunalvalg i Randers.

Det bemærkelsesværdige er ikke, at han forblev borgmesterkandidat.

Det bemærkelsesværdige er, at en tredjedel af socialdemokratiets medlemmer stemte på modkandidaten Anker Boje. Man stemmer kun aktivt på en anden kandidat, hvis man ikke er tilfreds med den siddende borgmester.

Det er et meget aktivt valg.

Og det næste tal, der er værd at se på, er tallet 133. Det svarer til en tredjedel af partiets medlemmer.

Det er nemlig andelen af de socialdemokratiske medlemmer af partiet i Randers, der ikke stemte.

Vi kender ikke medlemmernes holdning og årsagen til, at de ikke gik i stemmeboksen. Socialdemokraterne kunne stemme både elektronisk og ved fysisk fremmøde og havde flere uger til at få det gjort.

Hvis vi leger med tanken om, at størstedelen af de tavse stemmer valgte ikke at stemme overhovedet, fordi hverken Torben Hansen eller Anker Boje er deres favorit, så er vi faktisk oppe på over halvdelen af partiets medlemmer i Randers, der ikke føler, at Torben Hansen er deres mand.

Under alle omstændigheder er en tredjedel af stemmerne til Anker Boje et kraftigt skilt, der blinker ”bekymring” omkring Torben Hansens ledelsesstil. Det signalerer, at der er en betydelig del af partimedlemmerne, som ikke føler sig tilfredse med den nuværende retning eller ledelse af partiet.

Torben Hansen og hans hold må virkelig kigge indad og spørge sig selv: ”Har vi kun vundet en halv sejr?”

Der må graves dybt for at forstå, hvad der mangler, og tages handling for at vende skuden.

Det kan kræve mere åbenhed, mere lydhørhed og en solid dosis entusiasme for at vinde medlemmernes tillid og opbakning tilbage.

Om det sker, vil de næste måneder vise.