Hvis du virkelig gerne ville vide mere om Bar Roma, hvor finder du så den viden? Ugens kommentar fra Din Avis redaktør Kian Johansen.

På side 22 i papirsudgaven af Din Avis (åbner i nyt vindue) kan du læse om de ti navne, som vi har udvalgt i vores søgen efter et mere folkeligt navn til den liggende statue på Thors Bakke.

Den er kaldt ’Bar Roma’ af kunstneren Erik A. Frandsen, ostehandlerens søn fra Randers, der tog fra byen og blev en anerkendt kunstner.

Så vendte han kortvarigt hjem igen og afslørede sin statue på toppen af Østervold.

Jeg håber du deltager i afstemningen og i debatten om, hvad vi fra Randers skal kalde den otte meter lange og liggende mand på Thors Bakke.

For den fortjener lidt folkelighed.

Jeg undrer mig over, hvordan man kan gøre en skulptur folkelig, når kun få gider fortælle om den.

Som du kan læse på side 22, så er et af de 10 navneforslag det oprindelige navn, ’Bar Roma’. Og flere af forslagsstillerne mener, at vi ’bare’ kan læse mere om, hvad meningen med skulpturen er.

Hvorhenne? Kun Randers Kommune, Politiken, Din Avis og Randers Amtsavis har bidraget til mere offentlig viden om ’Bar Roma’. Randers Kunstmuseum har en glimrende forklaring på, hvorfor statuen bør ligge ned.

Jeg er faktisk ikke imponeret over de skrevne ord omkring vores nye statue. Det er blevet til mindre end syv kvalificerede indlæg, der hver især har givet nye oplysninger om statuen og Per A. Frandsens tanker. Og både Politiken (der leverer en af de bedste forklaringer) og Randers Amtsavis (der er mindre fyldig) er bag en betalingsmur.

’Din Avis’ egen artikel er også i blandt, og den er gratis. Men ikke i toppen af søgesiderne.

Jeg betragter mig selv som en ganske habil researcher på nettet. Det er mange andre ikke.

Har du et bud på, hvor en ganske almindelig randrusianer skal få sin kvalificerede viden om Bar Roma fra?