Bom er væk igen efter et halvt år. Nu er der nedfræset nye sensorer i Slotsgade

Har du også undret dig over at vandre henover en træplade med en ledning under og den store orange bom midt på Slotsgade. Så læs videre. For nu er bommen væk og vi har en forklaring.

I denne uge har folk fra KIBO Sikring sørget for at fjerne bommen igen. Den var midlertidig, da de nedgravede sensorer, i fagsprog kaldet sløjfer, var gået i stykker engang her i løbet af vinteren.

Sensorerne styrede en pullert i midten. Den går op for at styre trafikken gennem det ensrettede vejforløb gennem den centrale midtby. Hvis du i weekenden har et ærinde og bor i området, så kan du trykke på en knap, for at komme igennem.

Kort sagt, så virker knappen igen sammen med pullerten.

Farvel bom. Arkivfoto: Kian Johansen

»Man havde samtidig valgt at støbe dem i beton, så vi kunne ikke komme til dem. Men nu har vi fræset et stykke ned i vejen og lagt nye sløjfer (sensorer) ned. Det betyder at at pullerten virker igen,« forklarer Frank Mortensen og hans kollega fra KIBO Sikring ivrigt, da vi nysgerrigt spørger til deres projekt.

Færdig. Bom.

Pullerter til lørdagshandel
De to pullerter er afspærringsstolper, der automatisk kører op lørdag kl. 10 og som først kører ned igen lørdag kl. 15. På denne måde undgås biltrafik på gågaderne i forbindelse med lørdagshandlen.
Beboere, forretningsdrivende og gæster på Hotel Randers, der har behov for at køre ind på området i den afspærrede periode, kan dog fortsat få adgang ved hjælp af et simpelt knapsystem.
Kilde: Randers Kommune