Der er forældrekøb og så er der almindelig huskøb – nu er der også køb for velgørenhedens skyld nu hos EDC Poul Erik Bech i Dytmærsken

Det er usædvanligt, at man kan købe fast ejendom i det lille centralafrikanske land Burundi hos en lokal ejendomsmægler. Men hos EDC Poul Erik Bech i Randers er det ikke desto mindre tilfældet. Butikken er nemlig med i et større samarbejde med udviklings- og nødhjælpsorganisationen ADRA Danmark, som har til formål at give boligløse og udsatte burundiske familier tag over hovedet.

“Vi gør ikke det her for at tjene penge. Vi gør det, fordi vi gerne vil hjælpe familierne i Burundi. Og vi vil gerne fremstå som en virksomhed, der netop ikke kun tænker på at tjene penge”, siger Søren Kellberg.

“Vi ser jo hver dag i fjernsynet, mange mennesker, der ikke har det så godt. Dem vil vi gerne gøre vores til at hjælpe. Det kan vi ikke andet end gøre vores til at ændre”, siger han.

Han er overbevist om at der også er andre i Randers, der vil gøre det samme.

Virksomheden EDC Poul Erik Bech er ejet af en almennyttig fond med Poul Erik Bech i spidsen. Virksomheden er drevet fra København. Men de har en afdeling her i Randers, hvor man altså også nu kan komme ind og gøre en god gerning.

Kort og godt køber man et hus nu og får gratis startpakke til familien, der skal bo i det. Man kan via mæglerbutikken enten købe et helt hus for 3.950 kr. eller donere et beløb til projektet, som går til eksempelvis en hoveddør, et tag eller såsæd. EDC Poul Erik Bech afholder alle omkostninger til annoncering og salg af projektet, så al støtten går direkte til projektet. Herefter står ADRA for alt det praktiske og sikrer, at pengene går til familierne, som selv opfører husene af lokale materialer under vejledning af lokale håndværkere.

”De, som donerer et helt hus, får lov til selv at navngive huset, hvis de ønsker dette, og når huset er færdigbygget, modtager man som tak et billede af familien foran huset. Og når man læser nogle af de burundiske familiers hilsner, er man ikke i tvivl om, at dette projekt gør en stor forskel for deres liv,” forklarer Søren Kellberg, souschef hos EDC Poul Erik Bech i Randers.

Han fortæller endvidere, at Poul Erik Bech Fonden, som ejer størstedelen af EDC Poul Erik Bech, foruden en større donation til ADRAs arbejde i Burundi på ca. 550.000 kr., også donerer startpakker med blandt andet køkkenudstyr, tøj og tæpper til alle huse, der købes i 2017 via en af firmaets boligbutikker eller via www.adra.dk/peb

Et bedre liv
Søren Kellberg håber, at kunder og andre interesserede vil være med til at bakke op om projektet.

”Dette projekt giver symbolsk set god mening for os som aktør i ejendomsbranchen. Vi ved jo, at det at have sit eget hus er helt essentielt for at kunne opbygge en tryg og god fremtid. I dag bor mange af familierne i Burundi i små hytter, som er lavet af blade, græs og grene. De kan ikke holde regnen ude, og både børn og voksne bliver ofte syge. De mangler i den grad et hjem med trygge og sunde rammer. Ud over huset får familien også et lille stykke jord, såsæd og frugttræer, hvilket er en livsgivende gave i et land som Burundi,” forklarer souschefen.

Han tilføjer, at kunder og andre interesserede, som vil høre mere om projektet, er velkomne til at kigge forbi butikken i Dytmærsken 18 og få en brochure, ligesom det er muligt at læse mere på www.adra.dk/peb.

Der er af og til folk der kommer ind i butikken og spørger til projektet, og Søren Kellberg håber nu at endnu flere vil fatte interesse for projektet, så endnu flere hjemvendte flygtninge i Burundi får muligheden for at opbygge en almindelig hverdag.