Det er blevet in at hoppe af hamsterhjulet og finde ind til sig selv igen. Det giver tre kvinder, der holder til i Work Inn Huset, nu mulighed for med deres tilbud om et retreatophold på Helgenæs

Det engelske ord “Retreat” betyder på dansk at trække sig tilbage. Og det er netop det, man gør på forårets retreatophold i Pinsen på Strandgården på Helgenæs. Her handler det om at finde ind til sig selv igen – finde ens personlighedstype, dyrke yoga og ellers finde stilheden og modet til at leve, som den man er.

De tre kvinder, der står for projektet, er Camilla Vitting Andersen, Henriette Rosendal Musallam og Else Bak Isaksen. De holder til i Work Inn på Messingvej og beskæftiger sig med personlig udvikling.

“Vi synes alle tre, at der manglede et tilbud for at tage på retreat i en kortere periode. De tilbud vi har læst os frem til, har alle været på en uge, og det er altså svært at rykke en uge ud af kalenderen og finde de penge det også koster”, siger Camilla Vitting Andersen.

De mødtes til en yoga klasse hos Henriette i Work Inn og faldt i snak. Og blev enige om at de forskellige tilbud de hver især har supplerer hinanden godt. Så godt at et succesfuldt retreat ville være det helt rigtige at tilbyde.

Camilla Vitting Andersen arbejder med Enneagrammet og NLP. Henriette Rosendal Musallam arbejder med yoga og en holistisk tilgang til mennesket – det samme gør Else Bak Isaksen. Sammen kan de tre tilbyde ro, fordybelse og personlig udvikling over tre dage på Strandgården, som er et retreatscenter. Her er der plads til at man individuelt kan gå ture i Mols Bjerge eller være med ved de forskellige behandlinger og workshops i blandt andet anneagram, yoga og NLP. Derudover er det muligt at tilkøbe sig både ekstra yoga enetimer og massage, så man får fuldt udbytte af de tre dage i pinsen.

Ansvar for eget liv
Enneagrammet er en anderledes tilgang til at finde frem til ens egen og andres personlighedstype.

“Man kan jo godt gå og føle sig en smule anderledes og forkert i hverdagen, hvis man ikke lige føler, at man er sådan, som verden gerne vil have, vi skal være. Men ved at beskæftige sig med Enneagrammet, kan man rent faktisk finde frem til, at man ikke er så anderledes endda. Jeg har en del unge, der kommer til mig, fordi de ikke synes, de passer ind i den festkultur, der er. De føler sig anderledes og forkert, hvis ikke de lige gider at være med til alt, hvad der foregår. Og når vi så beskæftiger os med Enneagrammet og finder frem til deres type, så finder de ud af, at de slet ikke er så forkerte endda”, fortæller Camilla Vitting Andersen.

Det åbner op for langt større accept og tolerance overfor sig selv og andre og viser vejen til mere psykisk og følelsesmæssig balance.

Også yoga er en hel speciel måde at finde ind til sig selv på. Det tilbyder Henriette Rosendal Musallam.

“Yoga er en god måde at komme ned i tempo på. Mange skal i dag prøve yoga, fordi det er moderne. Men så finder de rent faktisk også ud af, at det får dem ned i tempo og de mærker sig selv. Især taknemmelighedsøvelsen til sidst, kan få tårerne frem i øjnene hos mange. Og så lærer man at trække vejret ordentligt. Det er der mange, der ikke gør i hverdagen”, fortæller hun.

Med dette retreat får man mulighed for at tage ansvar for sit eget liv.

“Vi har alle ressourcerne, nu skal vi bare finde ud af at bruge dem. Det er det, vi gerne vil lære folk på vores retreat”, siger Henriette Rosendal Musallam.

Man kan læse mere om retreat i Pinsen på facebook på siden “Retreat – få ro, overskud og indsigt”. Her er også link til tilmelding.

Der holdes en gratis introduktionsaften hos Work Inn mandag 19. februar, hvor interesserede kan få meget mere at vide om de tre retreat-arrangører, og hvad de kan samt mulighed for at tilmelde sig.

Man skal melde sig til introduktionsaftenen på sms på 60 54 50 77.