Inger Skamriis og Camilla Laursen har i fællesskab startet en fundraiserrådgivning i Frivillighedens Hus. Her kan foreninger og andre frivillige initiativer få råd og vejledning til, hvordan de kan søge midler til at realisere ideer og projekter der gavner andre

Torsdage i lige uger er der åbent i fundraiserrådgivningen i det hyggelige baghus på Kirketorvet 2a. Her kan de fremmødte få hjælp til at gøre sine ansøgninger skarpe og gennemslagskraftige.

”Inger Skamriis og Camilla Laursen har selv henvendt sig til os med ønsket om at hjælpe foreninger og frivillige med at skrive gode ansøgninger, så deres projekter kan blive ført ud i livet og gøre gavn i lokalsamfundet. Vi er meget begejstrede for initiativet og håber, at mange vil gøre brug af det gode tilbud,” siger Anne-Mette Madsen, Kommunikationsmedarbejder hos Frivilligværket.

Hjælp til realisering af projekter
Hos fundraiserrådgivningen tilbyder Inger Skamriis og Camilla Laursen blandt andet vejledning om, hvilke krav en forening skal opfylde for at modtage midler, og hvordan en forening kan leve op til disse krav. Samtidig kan man få hjælp til at finde hoved og hale i de mere end 2000 støttemuligheder, der findes på landsplan, så man som forening kan finde den mest relevante fond eller pulje at søge.

”I fundraiserrådgivningen udvikler vi ikke initiativer og projekter, men vi hjælper gerne med at få dem realiseret. Vi giver gode råd om alt fra krav til din forening og formulering af din ansøgning til evaluering og afrapportering efter en projektperiode er forbi,” fortæller Camilla Laursen.

Inger Skamriis er aktiv i fundraiserrådgivningen, fordi hun gerne vil give en hjælpende hånd.

”Jeg er med, fordi jeg ser, at der er et behov for hjælp, når man skal skrive ansøgninger og få penge ud af det. Jeg har stor erfaring med fondsansøgninger både fra mit professionelle liv og fra arbejdet som frivillig, og min erfaring er, at det er nødvendigt at få andre til at kigge på ens ansøgning, fordi man selv er så optaget af ideen og beskriver den på en måde, som ikke altid forstås af andre,” fortæller Inger Skamriis.

Der er træffetid i fundraiserrådgivningen om torsdagen i lige uger mellem klokken 16-18 i køkkenet i Frivillighedens Hus. Man kan også sende en mail til fundraiser@frivilligvaerket.dk