Teatergruppen Olivias Venner præsenterer for syvende gang deres årlige forestilling, der denne gang tager fat på det at befinde sig i stadiet mellem at være ”moden af alder” og at være ”gammel”

Stykket i år hedder “Morala – langt ude!” og handler om en gruppe ældre mennesker, der som en del af et eksperiment for at spare penge på budgettet bliver sendt op i den svenske ødemark af Randers Kommune.

Bag det delvist improviserede stykke, står instruktør og skuespiller Kirsti Kærn, der arbejder med amatørteatergruppen for seniorer Olivias Venner for første gang.

”Forestillingen er blevet til gennem improvisationer og brainstorming af idéer. Vi har arbejdet med karakterfornemmelser og på den måde haft et udgangspunkt med nogle “typer” som har givet krop og sjæl til de personligheder, vi møder i stykket,” fortæller Kirsti Kærn, der har skabt forestillingen i tæt samarbejde med medlemmerne i Olivias Venner.

”Rammen om denne brogede flok var en idé, der dukkede op i en snak om at ligge i det der mærkelige land mellem at være “moden af alder” og “gammel”. Om at være i gang og samtidig ikke kunne det samme som før. Og om at være en del af et samfund der måske er ved at sætte en af,” fortæller hun.

Hvordan det går, når en flok meget forskellige pensionister bliver sluppet løs i den svenske vildmark, kan man se på Randers EgnsTeater 12. og 13. april – begge dage klokken 19.30.

Det er fri entré. Der skal dog bookes billetter på randersegnsteater.dk

Medvirkende: Anne Qvist Kryger, Conni Støvring, Hanna Haxholm, Hanne Thorup, Henning Græsholm, Ingrid Bentzen, Karin Sørensen, Mette Poulsen, Niels Junior og Ellen Walsted.

Instruktør: Kirsti Kærn