I den nordlige del af Randers, på det tidligere kaserneområde, køber PFA nu 96 lejeboliger, der ventes færdigbygget i slutningen af 2020. Pris: 150 millioner

 

Som led i strategien om at investere i flere boligejendomme over hele landet investerer PFA nu i 96 lejeboliger i Randers med en god beliggenhed og med de arkitektoniske og planmæssige særpræg fra den tidligere kaserne, der i mange år lå på stedet.

”Det er et superspændende projekt med en god beliggenhed tæt på parkområder og de bymæssige herlighedsværdier i Randers. Der er en interessant helhedsplan for projektet, der gør, at vi forventer, at området omkring den tidligere kaserne vil få sit eget positive særpræg med en god kombination af boliger og erhverv – en lille by i byen i relativ nærhed til centrum. Samtidig er afkastmulighederne bedre end for tilsvarende byggeri i landets allerstørste byer,” siger ejendomsdirektør i PFA Michael Bruhn.

Han tilføjer, at han venter stor interesse for projektet, da det er konkurrencedygtigt i forhold til eksisterende lejebyggeri i byen, og der er desuden stor efterspørgsel på specifikt 3-værelses lejligheder, som udgør en del af byggeriet.

PFA’s lejligheder er ligeligt fordelt med 3×32 lejligheder på henholdsvis to, tre og fire værelser på mellem 67 og 106 m2. PFA overtager boligerne nøglefærdige, efter byggeriet er færdigt i 3. kvartal 2020.

 

Fokus på godt nærmiljø

Området er den seneste årrække primært blevet udviklet med fokus på erhverv i overensstemmelse med lokalplanen, men nu starter en fase, hvor i alt 64.000 m2 ny bebyggelse forventes opført de kommende år med vægt på nye boliger og etablering af et unikt lokalt nærmiljø. Den samlede helhedsplan for området indeholder i alt ca. 320 boliger, hvoraf PFA altså har købt de 96 med et samlet areal på 8.375 m2.

Som en del af købsaftalen etableres der bl.a. en helt ny bypark, Ramblaen, i centrum heraf findes fortsat en af de gamle kasernebygninger, som i fremtiden kan benyttes til fx torvehal.

Det er Instituttet for Fremtidsforskning, der sammen med PFA har lavet en analyse, der peger på, at Randers er en af fremtidens vækstbyer, hvor der forventes en stigende efterspørgsel efter boliger.

PFA har for tidligere annonceret lignende investeringer i lejeboliger i bl.a. Aalborg, Hillerød, Silkeborg, Odense, Horsens, Vejle og Herning. Boligerne bliver en del af PFA Boliger, som PFA’s kunder har fortrinsret til at skrive sig op til.

 

____________________________

Fakta

 • PFA køber af projektudvikleren By i Byen, der erhvervede Randers Kaserne i 2005, og siden da har udviklet og udlejet en stor del af de eksisterende bygninger til blandt andre Randers Kommune.
 • Årstiderne Arkitekter der kender til PFA boligstandard er arkitekt på opgaven.
 • Den samlede købspris er på over 150. mio. kr. og boligerne består af:
 • 32 stk. 2V boliger på 67 m2
 • 32 stk. 3V boliger på 87 m2
 • 32 stk. 4V boliger på 106 m2
 • Alle boliger opføres med stor altan eller have.
 • Den eksterne rådgivning er varetaget af Bech Bruun og Deloitte, projektsalget er formidlet af Colliers.
 • PFA har forkøbsret til at erhverve yderligere ca. 220 boliger i en etape 2, hvis projektet går som forventet.
 • Den månedlige leje forventes at blive mellem 5.900-8.900 kr.
 • PFA øger i disse år investeringerne i bl.a. ejendomme, der kompenserer for det generelt faldende afkast på obligationer.