Skoleåret 2017/2018 er ved at være slut, og Bifrost kunstnerne vil derfor gerne vise deres nyeste værker frem. Det gør de fra torsdag 21. juni kl. 13, hvor der er fernisering

 

Endnu engang vil eleverne på Bifrost vise frem, hvad de har arbejdet med gennem det sidste år.

I april havde skolen et tegneseriekursus ved Peter Pedersen, som er bladtegner. Det var en stor oplevelse for alle, og de tegneserier, der kom ud af det, har været vist her i Din Avis i maj måned og vil nu også kunne ses på elevudstillingen.

Men det har været et turbulent år for skolen. Offentliggørelsen af Randers Kommunes sparekatalog på socialområdet sidst i marts var ikke rar læsning for Bifrost kunstnerne og deres lærere, og april måned kom i høj grad til at handle om dette emne. Støtteerklæringer, læserbreve, borgermøder, en demonstration og en underskriftsindsamling blev det til, inden politikerne i byrådet besluttede, at udskyde den endelige afgørelse ang. besparelserne til september.

“Vi vil her gerne takke for den store opbakning, vi har fået. Det har været dybt rørende og en kæmpe støtte og glæde for os. Tusinde tak til Jer alle!”, lyder det fra skolens lærer og elever.

Bifrost er inde i et generationsskifte. Gamle elever går på pension, og nye elever begynder. I 2018 har de budt velkommen til Kira Hunnicke, Lone Jørgensen, Betina P. Sørensen og Heidi Jensen.

De er allerede godt i gang med det kunstneriske arbejde og viser deres første værker på elevudstillingen.

Den 28. maj mistede skolen en kær elev. Per Hede Nielsen døde efter kort tids sygdom. Han blev 65 år.

Per Hede var et dejligt menneske. Hvis nogen af hans kammerater havde brug for en hjælpende hånd, var han straks klar. Han var altid positiv og venlig over for alle, han mødte på sin vej. Per var en meget talentfuld og produktiv kunstner, hvilket man får mulighed for at se på elevudstillingen, hvor der vil være en mindeophængning af nogle af alle Per Hede Nielsens helt unikke og farveglade malerier og spændende grafiske arbejder.

Tina Salling-Poulsen har skrevet en bog om Bifrost, som hun vil læse op af til ferniseringen.

Bogen hedder : En god oplevelse på Bifrost.

Kenneth Rasmussen har malet et maleri som hedder: Klovnen og Søforklaringen. Det måler 83 x 115 cm. Kenneth vil sælge billedet og donere pengene til SAND – de hjemløses landsorganisation. Både private og firmaer kan byde på billedet i udstillingsperioden. Den med det højeste bud får billedet på udstillingens sidste dag.

Der vil være både tegning, grafik, maleri og skulptur samt tegneserier på udstillingen.

Bifrosts elevudstilling nr. 23. har fernisering i FOFs hus på J.V. Martins Plads nr. 1 og er åben :
Torsdag 21. juni kl. 13.00 -17.00
Fredag 22. juni kl. 10.00 -17.00
Lørdag 23. juni kl. 10.00-14.00
Søndag 24. juni. Lukket.
Mandag 25. juni kl.10.00-17.00
Alle er rigtig hjerteligt velkomne!