En af verdens største festivaler for dokumentarfilm kommer til Randers med seks nøje udvalgte film fra 13. marts.

Umiddelbart skulle man ikke tro, at Jurassic Park, en dansk indie-gruppe, øl, beboerne på Mandø og giraffen Marius har noget til fælles. Ikke desto mindre er det en del af menuen, når festivalen RANDERS:DOX viser aktuelle dokumentarfilm af høj kvalitet i dagene 13. til 21. marts, skriver Randers Event i en pressemeddelelse.

CPH:DOX, der er Nordeuropas største dokumentarfilmfestival, har indgået et samarbejde med Randers Bibliotek, Underværket og Randers Event om en lokal udgave af festivalen. Det bliver i alt til seks forskellige visninger i henholdsvis Randers og Langå.

Åbningsfilmen på RANDERS:DOX bliver ”Før Stormen”, der skildrer de 27 beboere på vadehavsøen Mandø og deres oplevelser med klimaforandringerne. Trods tiltagende storme og risikoen for vandstigninger og omfattende oversvømmelse klamrer de sig stædigt til deres identitet som øboere. Akkurat som de har gjort i generationer.

”Bottle Conditioned” tager dig med til den flamske Pajottenland-region omkring Bruxelles, for at lære dig mere om processen, traditionen og dramaet bag den sure lambic-øl.

”The Son and the Moon” er skabt af en dansk-iransk filmskaber. Det er en dramatiske historie om hendes familie med blandt andet kræft og kærlighed.

På programmet er også en film om den danske indie-gruppe ”Efterklang”, der på en rundtur i den makedonske folkemusik udforsker både en anden musikgenre og en anden kultur.

I dokumentarfilmen ”The Bones” er der et møde mellem Jurassic Park og Indiana Jones i virkelighedens verden. Sidst, men ikke mindst, kan du i filmen ”Life and Other Problems” få hele historien om giraffen Marius i Københavns Zoo, der gik viralt i hele verden.

Billetsalget sker via hjemmesiden randersdox.dk, hvor der også er mere information om programmet.