135 cykelturister indtager Randers og omegn

 

Frem til og med fredag vil der være et mylder af cyklister på de små veje omkring Randers.

For 19. gang afholdes den traditionsrige Cykelturistuge, og denne gang med base på Randers City Camp i Fladbro. Et rekordstort antal på 135 cyklister deltager i Cykelturistugen, der arrangeres af Cyklistforbundet og den lokale afdeling i Randers.

Cykelturistugen – blandt kendere blot CTU – er indbegrebet af en uges hyggeligt samvær og naturoplevelser fra cykelsadlen. Her er ikke noget med gule førertrøjer og bjergkonkurrencer, det gælder om at nyde natur og samvær, cykle i roligt tempo og besøge lokale turistattraktioner.

”Min kone og jeg har været med syv gange tidligere,” fortæller Flemming Nielsen, medlem af bestyrelsen i Cyklistforbundet Randers og koordinator for Cykelturistugen 2019, der startede mandag.

”Vi nyder cykelturene, men det er da også i høj grad samværet med de mange gengangere fra år til år, der gør, at vi bliver ved med at deltage….”

 

En kort, en lang, en…

Mandag, tirsdag, torsdag og fredag gælder det en kort tur på mellem 44 og 49 km, en mellemlang tur på mellem 62 og 66 km samt en lang tur på mellem 100 og 105 km. Den samlede længde af de fire dages tre ruter er 911 km, der bringer deltagerne – hvis de vælger den lange rute – så langt som til Danmarks bedste badevand ved Udbyhøj, Lyshøj Mølle, Høllet nord for Mariager fjord, Ø Bakker, Energimuseet ved Tange Sø, Gjernbanen fra Fårvang, Clausholm Slot og Allingåbro.

”Vi har rigtig mange flotte steder og spændende attraktioner at vise frem,” lyder det fra Jens Peter Hansen, formand for Cyklistforbundet i Randers.

”Jeg skulle heldigvis lave de lange ture og har derfor haft ca. 100 km at gøre godt med hver dag i bestræbelserne på at få vist vore gæster så meget som muligt af vort skønne område, der er lidt mere kuperet end de fleste er vant til,” siger Jens Peter Hansen.

Vanen tro bliver der også tid til sociale arrangementer undervejs i ugen, bl.a. en grillaften og en festaften ved afslutningen fredag.

Ligesom Tour de France-rytterne har deltagerne en hviledag – om onsdagen – hvilket dog skal tages med et gran salt: Der er nemlig denne dag modtagelse på Rådhuset ved Louise Høgh, formand for Sundheds-, idræts-og kulturudvalget, og efterfølgende er der byvandringer, byrundtur på cykel og mulighed for at besøge enten Randers Regnskov, Hvidsten Kro, Water & Wellness eller Memphis Mansion.

 

Bliv medlem og deltag gratis

Cykelturistugen er også for de lokale. Har man lyst til at cykle med, kan man tirsdag, torsdag og fredag møde op på P-pladsen på hjørnet af Fladbrovej/Himmelbrovej, hvor de lange ture starter kl.8:30 og de mellemlange kl. 9:00. Der er ikke plads på de korte ture.

Det koster 100 kr. pr. tur at cykle med.

Cyklistforbundet vil gerne have flere medlemmer, så melder man sig ind som medlem, får man turen/turene som velkomstgave, og kan således cykle med uden betaling.