Frank Nørgaard er formelt udnævnt som midlertidig formand af Miljø- og teknikudvalget i Randers Kommune.

Han har holdt en pause fra byrådspolitik i over halvandet år, efter at han overraskende ikke kom i byrådet for Dansk Folkeparti, på trods af 703 personlige stemmer i 2021.

Dengang overhalede Nick Zimmermann (DF) ham og blev derefter også valgt til Folketinget året efter.

Nu er Frank Nørgaard (DF) fra Asferg tilbage. Og er endda indsat som formand for Miljø- og teknikudvalget igen.

En post han har bestredet i Randers Kommune i otte år fra 2014 til 2022. Årsagen er, at en konstituering efter valget i 2021 betød, at Dansk Folkeparti fik tildelt formandsposten for Miljø- og teknikudvalget, som en del af aftalen for at pege på Torben Hansen som borgmester og for at hjælpe med at stable et byrådsflertal på benene.

Nick på standby

Nick Zimmermann spurtede ind med 1.039 personlige stemmer og ligesom han er årsagen til, at Frank Nørgaards politiske karriere stoppede i 2022, så er han også årsagen til, at Frank Nørgaard nu gør comeback som suppleant i byrådet og formand for Miljø- og teknikudvalget.

Nick Zimmermann holder nemlig en tidsubestemt pause fra byrådet. Ifølge ham selv skyldes det, at vigtige forhandlinger på Christiansborg kræver hans tilstedeværelse.

(I en tidligere version af denne artikel skrev vi, at Nick Zimmermann havde forsøgt at rykke et udvalgsmøde i Miljø- og teknikudvalget og at han omgået sandheden omkring, hvor mange medlemmer der ikke kunne deltage. Det kan Din Avis ikke dokumentere, så derfor beklager vi de udokumenterede påstande overfor Nick Zimmermann).

Udvalg vender formand ryggen efter mistanke om løgn og udskamning: »Der kan ikke være tale om en misforståelse«

Godt med pause

Byrådspausen betyder, at Frank Nørgaard igen er politiker, karrieren startede i Purhus byråd i 2002 og fortsatte i Randers Byråd efter kommunesammenlægningen. Kun hans ældste søn har som barn oplevet en far, der ikke var politiker, lyder det.

»Jeg skal lige vænne mig til det igen efter halvandet års pause. Jeg må indrømme, at jeg har hygget mig uden politik i den tid. Der er også et stort pres på, når man er en offentlig person. Når man er en anonym person uden magt og indflydelse, så bliver telefonen hurtig stille. Det kom ikke bag på mig, men det har været godt at prøve,« siger Frank Nørgaard, der samtidig har lovet sig selv, at politisk fnidder og personlige angreb på de sociale medier ikke skal være en del af hans hverdag.

»Der har været en tendens til personlige angreb på politikerne i byrådet på de sociale medier, hvis man ikke har fået sin vilje i ens egne sager og det har jeg ikke tænkt mig at blive trukket ind i igen,« lyder det håndfast.

Fortjent plads

Til gengæld glæder han sig til at videreføre pointer og principper fra den politik, som Dansk Folkeparti gerne vil føre byrådet. Og han er stolt over at blive politiker igen.

»Jeg har trods alt fået flere personlige stemmer end hvad godt halvdelen af de siddende byrådsmedlemmer har fået, så man kan vist godt sige, at jeg fortjener pladsen.«

(De fleste af byrådsmedlemmerne fra de større partier i byrådet kommer kun ind, fordi partiets store samlede stemmetal bliver fordelt blandt partiets kandidater. Hvis et byrådsmedlem fra et stort parti stillede op for en mindre parti, såsom DF eller Radikale Venstre, ville færre af dem komme i byrådet, red.)