Det er ikke udsigt til, at vejret ændrer sig foreløbigt.

Mens indbyggere og turister længere sydpå i Europa i den grad sukker og sveder i varmen, så går det noget koldere for sig under vores himmelstrøg.

Sådan bliver det også fredag – og i weekenden.

Det oplyser DMI, Danmarks Meteorologiske Institut, på sin hjemmeside.

Fredag bliver en dag med en smule sol, spredte byger og temperaturer mellem 17 og 20 grader. Bygerne fortsætter i nat – måske ledsaget af torden.

Nattemperaturer mellem 10 og 15 grader.

Er du en af de, der har billet til Grøn Koncert lørdag, så skal du nok overveje at pakke regnjakken og en varm trøje i rygsækken.

Dagen byder nemlig på vejr i samme kaliber med lidt eller nogen sol, spredte byger og et termometer, der balancerer mellem 15 og 20 grader.

I løbet af aftenen og natten kommer der udbredt regn og temperaturerne falder igen til mellem 10 og 15 grader.

Regnvejret fortsætter et stykke op ad søndagen, inden det begynder at klare op. Det bliver ikke specielt varmt, nemlig mellem 15 og 18 grader.

Meteorolog Henning Gisselø forklarer, at de store temperaturforskelle i Europa skyldes jetstrømmen, der ligger ti kilometer over os. Det er den, der styrer retningen af lavtrykkene.

»De tager en tur ind over Vesteuropa fra vest med regn og byger. Syd for jetstrømmen er det varmt og solrigt. Nordvesteuropa får dermed køligt vejr med byger, og Syd- og Sydøsteuropa får varmt og solrigt vejr,« skriver han.

Artiklen fortsætter under billedet

Henning Gisselø kalder vejrmønstret for ‘fastlåst’. Illustration: DMI.

Han kalder vejrmønstret for ’fastlåst’, hvilket betyder, at varmen sydpå og kulden på vores breddegrader ikke bliver blandet. Det får varmen sydpå til at hobe sig op.

» … og der er ikke de store ændringer i sigte lige med det samme,« skriver Gisselø.

jro