‘Entreprenør Matias Kristensen’ er navnet på et nyt firma, som en 18-årig ung mand står bag. Det er hans andet firma på to år.

AF CHRISTINA S. JOHANSEN

Matias Kristensen fra Randers har haft egen virksomhed, siden han var 16 år gammel. I dag er han 18 år og har netop startet sit andet firma, som har base i et maskinhus lige uden for Hadsten.

Han kalder det ’Entreprenør Matias Kristensen’. Det hænger sammen med, at han netop er blevet uddannet autoriseret kloakmester. I det nye firma laver han alt inden for kloakarbejde, lidt belægning, sandpuder og fundamenter til huse.

Det nye firma er hans hovedfokus, men den første virksomhed ’MT Landbrugsservice’, som han startede med en kammerat, lever stadig – i dag driver Matias Kristensen det selv.

Hvorfor har du valgt at udvide med endnu et firma?

»Jeg besluttede i efteråret at udvide min horisont i forhold til, hvad jeg kan lave. Men skole er ikke lige mig – ikke for meget af det i hvert fald – jeg kan meget bedre lide at bruge hænderne. Så jeg besluttede at tage kloakrørlægger-uddannelsen på Aarhus Tech, som tog to måneder lige op til jul sidste år. Men så tænkte jeg, at jeg lige så godt kunne gå hele vejen og blive autoriseret kloakmester. Så det har jeg brugt tiden fra januar til juni på,« forklarer den arbejdsomme unge mand.

Hvorfor ikke bare gå ud og blive ansat et sted?

»Jeg tror, at jeg har det svært ved, at folk skal bestemme over mig. Og så kan jeg godt lide friheden ved at være selvstændig. Sådan et 8-16 job er heller ikke lige mig. Jeg kan godt lide at arbejde en del, og jeg kan godt lide at udvikle forretningen,« siger han og tilføjer:

»Jeg kan også godt lide en varieret uge, hvor jeg ikke ved, hvor jeg skal være om 14 dage.«

Drømmer om fem-ti ansatte

Matias Kristensen har tidligere boet fire år i Laurbjerg og gået i skole i Hadsten. Det lokalkendskab er en af årsagerne til, at han primært kører i Favrskov med det nye firma.

»Jeg kører med udgangspunkt i Favrskov, for her ved folk, hvem jeg er. Desuden synes jeg egentlig, at det er rarest at køre i det samme område. Der er jo også mere konkurrence i Randers, for der er flere om buddet,« siger Matias Kristensen, som har kammerater, han lejer ind, når der er brug for ekstra arbejdskraft.

Hvad er din drøm? Skal du være en kæmpestor entreprenør?

»Nej, jeg har ikke ambitioner om at blive vildt stor. Bare sådan fem-ti ansatte. Det skal hele tiden være sådan, at jeg kan være med i det hele. Jeg skal aldrig bare sidde på kontor hele dagen.«