Dansk Broder Orden har afholdt storlogemøde i Randers, hvor Broen Randers og Mandecentret Kronjylland modtog hver 10.000 kr.

I marts blev der afviklet storlogemøde for Dansk Broder Orden med deltagelse fra 17 ”arbejdssteder” fra hele Danmark.

Moderlogen i København er netop fyldt 130 år og blev oprettet på et frimurerisk grundlag i 1894 af redaktør K.E.A. Vennervald.

Det lokale arbejdssted af Dansk Broder Orden på Byvænget 9 i Kristrup fylder om kort tid 107 år og kan bryste sig af at være landets største. Ordenen er desuden i god udvikling med tilgang af yngre brødre.

Arbejdet udgår fra gamle håndværkertraditioner i et arbejdende fællesskab for ligesindede mænd på tværs af fag og alder, og udfolder sig efter etiske og moralske regler.

På storlogemødet blev den lokale logebroder Claus Kristensen – efter et forudgående valg – indsat som ledende stormester.

Claus Kristensen er 63 år og født i Vendsyssel, hvor han drev selvstændig virksomheder blandt andet som køkken- og hvidevareforhandler. Derfor startede han sit broderskab i Frederikshavn for knap 32 år siden, og har efterfølgende haft ledende embedsposter i logeregi, så han tiltræder med en ballast af stor erfaring, lyder det i en pressemeddelelse fra Ordenen.

I 2019 blev Claus Kristensen overført til Ordenens arbejdssted i Randers, idet han startede erhvervsvirksomhed fra Skødstrup.

På det årlige Storlogemøde er der tradition for, at der uddeles to donationer i den by, hvor mødet afvikles.

Valget faldt på to velgørende og humanitære foreninger, der hver har modtaget 10.000 kr.

Den ene forening er Broen Randers, der hjælper lokale børn og unge, hvis forældre ikke har sociale eller økonomiske ressourcer til deres børns deltagelse i fritidsaktiviteter i klubber og foreninger i hele kommunen.

Den anden forening, der kunne modtage en check på 10.000 kr., er Mandecentret Kronjylland, der er et landsdækkende tilbud, der tilbyder midlertidig bolig og gratis ambulant rådgivning til krise- og voldsramte mænd.