Nu vil Livgarden hjælpe hans efterladte.

Torsdag 7. marts blev 30-årige Jonas Højberg Moestrup dræbt foran sit hjem på en vej i Randers.

Alt tyder på, han ville forhindre et indbrud, da han blev stukket ned af gerningsmanden – imens hans kæreste og barn befandt sig i huset.

Jonas Højberg Moestrup har en fortid som sergent i Den Kongelige Livgarde – som nu samler ind til den dræbtes kæreste og et år gamle søn.

Det fremgår af et opslag på Livgardens Facebook-side.

»Den Kongelige Livgarde vil gerne hjælpe Jonas’ efterladte ved at gennemføre en indsamling til familien igennem Den Kongelige Livgardes Fond,« står der blandt andet i opslaget, der er underskrevet af oberst og chef for Den Kongelige Livgarde, Mads Rahbek.

Efter drabet blev en 31-årig mand anholdt på en tankstation nær gerningsstedet, hvor han ifølge politiet udviste mistænkelig adfærd.

Politiet har også oplyst, at manden var i besiddelse af genstande, der forbandt ham med gerningsstedet.

»Han (den mistænkte gerningsmand red.) er ikke fra lokalområdet, og hvorfor han var i Randers, det er blandt andet en del af vores efterforskning,« sagde vicepolitiinspektør Flemming Nørgaard, Østjyllands Politi, på et pressemøde efter drabet.

»Vores tekniske beviser og andre beviser i sagen har gjort, at mistankegrundlaget i sagen er blevet styrket siden grundlovsforhøret,« sagde Flemming Nørgaard i den forbindelse.

Den 31-årige blev efter grundlovsforhøret varetægtsfængslet i fire uger.