Mette Holm fra Randers Bibliotek er en ud af ti finalister blandt 1100 nominerede til prisen som Danmarks Bedste Kollega.

Lige før påske blev Mette Holm fra Randers Bibliotek ringet op af en kollega, der spurgte om hun havde tid til at kigge forbi et møde. Hun nåede knap at træde ind gennem døren, før konfettikanonen sprang og klapsalverne regnede ned over den forskrækkede biblioteksassistent. Inden længe genlød lokalet dog af Mette Holms karakteristiske perlende latter.

»Det er dejligt at se, hvor glad Mette blev for overraskelsen, men især også at se, hvor mange der er glade på hendes vegne. Man mærker hurtigt, hvor dejlig en arbejdsplads Randers Bibliotek er, når man kommer her,« siger Hans-Henrik Hansen, der er formand for HK Kommunal Østjylland, i en pressemeddelelse.

Mette Holm fra Randers Bibliotek skulle overraskes, fordi hun er en ud af ti finalister blandt 1100 nominerede til prisen som Danmarks Bedste Kollega, der er et led i HK’s initiativ for at sikre et godt arbejdsmiljø gennem kampagnen ’God KollegaKarma’.

»Der er ingen, der er overrasket over, at Mette er i finalen som Danmarks Bedste Kollega, for det er hun. Men man kan heller ikke blive nomineret som den bedste kollega, hvis man ikke har nogle gode kollegaer til at kåre en. Jeg er stolt over, at vi har en arbejdsplads, hvor vi vil hinanden det godt,« siger Lene Graugaard-Jensen, der er chef for Litteratur og Læring på Randers Bibliotek.

Til daglig har Mette Holm ansvaret for at få vagtplanerne på Randers Bibliotek til at gå op. Jens Sørensen arbejder tæt sammen med hende, og det er ham, der har indstillet hende til HK’s pris som Danmarks Bedste Kollega.

»Mette er en fantastisk humørspreder. Hun har altid fokus på sine kollegers trivsel og vil gå gennem ild og vand for at sikre et godt arbejdsmiljø,« fortæller Jens Sørensen, der sammen med Mette Holm skal deltage i det store finaleshow 18. april i Falkonersalen.

Hovedpræmien er 25.000 kroner til arbejdspladsen til et fælles arrangement.

gs