På trods af forhindringer navigerer Jennumparkens Fritidshjem i arbejdet med verdensmålene og sætter endnu en gang en anden kurs

 

De børn, som er på fritidshjemmet for tiden, arbejder med genbrug i pap og papir. Børnene er inspireret af en udstilling omkring verdensmålene på Naturhistorisk Museum, som de besøgte i november. Her var verdensmålene gengivet og udstillet i genbrugsmateriale.

“Vi har indsamlet papkasser og paprør gennem længere tid og har været i gemmerne og fundet materialer, der kan indgå i genbrugstemaet. Her bruger vi bl.a. papir og karton, som vi har modtaget fra et nedlukket trykkeri. Hvert barn bygger sit eget hus, som vil indgå i den store by”, fortæller institutionsleder Birgitte Sørensen.

“Dette projekt arbejder vi med over en længere periode, da de resterende børn, som lige nu er hjemme, også skal have mulighed for at deltage”.

På længere sigt er det meningen, at husene vil blive bedømt af Randersarkitekten, Brian Andersen, og bliver præmieret i følgende kategorier: konstruktion, vinduer/døre og udsmykning/detalje m.m.

Præmierne vil være initiativer, der er med til at bekæmpe sult og fattigdom, som er verdensmål nr. 1.
I dette tilfælde er det rent drikkevand til familier i Uganda. Det rene drikkevand bliver produceret i såkaldte “solarsacks”, som er fire liters poser i et specielt plasticmateriale, der renser det beskidte vand til drikkevand uden kemikalier – alene ved solens uv stråler.
Solarsacks er opfundet i 2017 af randrusianer Alexander Løcke (nu bosiddende i København), og produktionen beskæftiger i dag 11 medarbejdere.