Den humanitære organisation FANT (Football for A New Tomorrow) gæstede mandag Randers FC, hvor tre af organisationens amputerede medlemmer/spillere mødtes med Randers FC-spillere for at give dem et indblik i deres liv og deres passion for fodboldspillet

 

PIA ASVIG IVERSEN

pia@dinavis.dk

For de fleste unge mennesker i det fattige vestafrikanske land Sierra Leone betyder fodbold alt. Alle unge drenge drømmer om at kunne gøre fodbolden til en levevej for at sikre sig selv og familien en bedre fremtid. Meget få lykkes – men for de fleste fortsætter drømmen alligevel. Det gør den også for spillerne på ’Flying Stars Amputee’-hold, selvom spillerne mangler vitale lemmer ift. at kunne spille fodbold. Spillerne render rundt på krykker og målmanden mangler en hånd, men lykkes alligevel med at dyrke spillet på et højt niveau.
Nu er det endelig lykkedes for den humanitære organisation FANT (Football for A New Tomorrow) at få tre af holdets spillere til Danmark, og i den anledning besøgte de Randers FC og mødtes med spillerne fra Randers efter træningen mandag formiddag. Og det var en stor oplevelse for de tre FANT spillere Muhamed Lappia, Chernoh Shaw og Muhamed Jalloh fra Sierre Leone, der fik lov at møde, snakke med og få Randers FC trøjer af Alhaji Kamara, der netop også kommer fra Sierra Leone.

“Det er fantastisk for os at møde sådan en stor stjernespiller. Alhaji er jo både stjerne her og i Sierra Leone. Det er en stor dag for os”, sagde han midt i det kolde Danmark.

Det var også en stor dag for Randers´ stjernespiller Alhaji Kamara, at møde de landsmænd, han er med til at støtte gennem FANT.

“For det første er jeg taknemmelig for organisationen, at de har gjort det her møde muligt. Og så er jeg er glad for at støtte op om disse spillere i mit hjemland, der på trods af deres handicap, får noget ud af livet med fodbolden”, sagde han forud for mandagens træning.

At det er lykkes for Alhaji Kamara, at skabe sig en fodboldkarriere og som spiller på Sierra Leones landshold, der er kvalificeret til vinterens afrikanske mesterskaber, gør ham til en stor rollemodel for adskillige unge fra det vestafrikanske land.
De benamputerede spillere udlånte deres udstyr til de af spillerne, der havde lyst til at prøve deres evner af, ligesom at de forsøgte sig med afslutninger på holdets målmand, der mangler en hånd.
Stifter og sekretariatschef i FANT, Cecilie Hauerberg, var desuden til stede og fortalte også om organisationens formål med at skabe bedre livsvilkår for børn og unge i udviklingslande med sport som afsæt.

Sportslig og kommerciel direktør Søren Pedersen fra Randers FC, har tidligere besøgt FANT’s projekter i Sierra Leone.