Antallet af boliger på mere end 175 kvadratmeter er steget med knap 13,5 procent de seneste ti år.

Danskerne ønsker sig mere plads og rummelighed i boligen. Det ses blandt andet i den nyeste opgørelse fra Danmarks Statistik, som netop viser, at de danske villakvarterer boomer med store huse på over 175 kvadratmeter.

Helt konkret fremgår det, at andelen af boliger over 175 kvadratmeter på landsplan er steget med næsten 16 procent, når man sammenligner med tallene for ti år siden. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Samme tendens gør sig gældende i Randers Kommune, hvor der siden 2014 er blevet bygget 733 flere boliger på mere end 175 kvadratmeter, hvilket er en stigning på knap 13,5 procent. Ifølge Carsten Jæger Nørbjerg, salgs- og marketingsdirektør i Milton Huse, der er et af Danmarks største typehusfirmaer, skyldes det blandt andet, at danskerne har flere krav og behov til boligen i forhold til tidligere.

»Vi kan tydeligt mærke, at der er sket en udvikling i forhold til planløsningen, når vi bygger huse. Det kommer blandt andet til udtryk i forhold til sammenbragte familier, som ofte har et større behov for plads og flere værelser. Dertil kommer, at flere efterspørger ekstra rum som multirum og viktualierum, som ligeledes sætter krav til boligens størrelse,« siger han i pressemeddelelsen.

Optimerer pladsen

Hos den lokale tømrermester Mads Christiansen fra Randers mærker man også tydeligt, at boligejere vil have flere kvadratmeter end tidligere, når der enten skal bygges nyt eller renoveres.

»Vores kunder ønsker i stigende grad flere kvadratmeter – samtidig med, at de blevet mere opmærksomme på at få det optimale ud af den plads, de har. I dag tænkes i større grad funktionalitet og pladsoptimerende løsninger ind i boligen,« siger Mads Christiansen fra Alman Snedker og Byggeri, som er medlem af dørproducenten Swedoors håndværkerklub Din Dørmand, og fortsætter:

»Det stigende fokus på at udnytte boligens kvadratmeter bedst muligt oplever vi blandt andet i forhold til valget af materiale. Eksempelvis er skydedøre blevet en populær løsning, da det er en effektiv og nem måde at optimere pladsen i boligen.«

gs