Huset har tidligere været lejet ud til en ejendomsmægler. Nu skal det blå hus på Århusvej rives ned.

KIAN JOHANSEN

Der er netop afsat 325.000 kroner til at rive det blå hus på Århusvej 91 ned.

Det har indtil udgangen af februar 2020 været udlejet til en lokal ejendomsmægler og siden da har det ikke været muligt at genudleje ejendommen, oplyser Randers Kommune i deres sagsakter.

Derfor siges det, at den har tomgangsudgifter til vedligehold, varme, sikring og så videre. De udgifter har været på 12.000 kroner i 2020, mens det har kostet kommunen 14.700 kroner i 2021.

Selve nedrivningsarbejdet af det blå hus går i gang i løbet af 2022. Beplantning fjernes kun i det omfang, at det er i vejen for nedrivningen.

Der er en plan

Det blå hus blev købt af Randers Kommune i 2009.

For det ligger på den side af Århusvej, hvor der er planlagt en udvidelse af Århusvej. Adskillige andre beboelser og ejendomme er opkøbt og allerede revet ned siden på den østlige side. Og nu kommer turen så til det blå hus.

Projektet indgår i en infrastrukturplan, hvor man vil udvide Århusvej, for at lette trafikken gennem den sydlige del af byen, ind til Randers Bro. Hvilken løsning man vil anvende, er ikke helt afklaret. Men der er nævnt fra kommunens side, at der kunne etableres BRT-busser (Bus Rapid Transit, red.), der så skulle køre på en nyanlagt vejbane helt fra Randers Bro og ud til Randers Storcenter. Busserne skulle i så fald være sammensat i flere enheder og drevet af andre drivmidler end benzin eller diesel. En letbane vurderes til at være for dyr.