KIAN JOHANSEN, REDAKTØR DIN AVIS

Påsken er et godt afbræk for de fleste af os. Forhåbentlig bliver vejret lunt uden al for megen blæst og rusk i Randers i år. For mig er påsken den endelige markering af, at foråret er her. Selvom det lader til at være med skiftende held hvert år.

Jeg forestiller mig duften af græsset, du ved den der friske duft med lidt jord i. Fuglenes kvidren, især gøgen. Synet af de mange farver i forårsblomsterne, der modigt skyder op gennem jorden.

Hvad kan du så bruge tiden på?

Nogle vil bruge tiden på de kristne traditioner og måske tage til en af de mange gudstjenester, jo præsterne har travlt i påsken.

Du kunne også tage på æggejagt i haven med familien. Og kender jeg din alder ret, så er det sandsynligvis dig, der står for at gemme dem, måske endda også male dem, medmindre du vælger den dovne, men lækre version med chokoladeæg.

Påskefrokosten er en klassiker og sikke mange versioner man kan lave over de klassiske påskeretter. Og skulle du blive lidt for mæt, så er der jo altid en god påskevandring til at lette fedtdepoterne med. Faktisk er den vandring fra Ålum kirke 2. påskedag, seks kilometer omkring skoven i Fussingø.

Du kunne jo også tage på jagt efter en smuk malet betonfrø med 20 år på bagen. Din Avis leder stadig efter godt 70 ’Kys Frøen’ ud af 150. Så passerer du en på påskevandringen, så snup mobilen og tag et billede og send det til os.

God påske!