Spirituskørsel er fortsat et problem på de danske veje. Stadig alt for mange sætter sig bag rattet, selvom de er i tvivl om, hvorvidt de er påvirkede af alkohol eller narkotika.

Størstedelen af landets politikredse har til og med anden påskedag fokus på spiritus- og narkokørsel. Det fremgår af en pressemeddelelse.

Påsken er for mange en højtid, hvor man mødes i festligt lag, og hvor der ofte indtages spiritus.

Politiet opfordrer til, at man på forhånd aftaler, hvem der skal køre bilen hjem efter festlighederne, eller at man tager en taxa eller bus hjem.

Spirituskørsel udgør fortsat en alvorlig fare for trafikanter i trafikken. På trods af, at det er blevet mindre accepteret at køre i påvirket tilstand, er der stadig spirituspåvirkede trafikanter i hver femte dødsulykke.

Der er cirka ti gange højere risiko for at komme alvorligt til skade som bilist, hvis man er spirituspåvirket i let grad, og risikoen stiger eksplosivt med stigende promille.

»Spritkørsel er uacceptabelt, og noget som et markant flertal af danskerne tager afstand fra. Men trods det, er der fortsat nogle trafikanter, der ikke har forstået budskabet. Målet med vores indsats er at få dem stoppet, før de skader sig selv eller andre,« siger Christian Berthelsen, der er politiassistent i Rigspolitiets Koncernkommunikation, i pressemeddelelsen og fortsætter:

»Vi ved fra undersøgelser, at alt for mange sætter sig bag rattet, selv om de er i tvivl om, hvorvidt deres promille er for høj eller ej. Det betyder desværre ulykker på vejene, hvor personer kommer til skade eller mister livet. Hvis man er det mindste i tvivl om sin promille, bør man lade bilen stå.«